Štai merginos išpažintis, kodėl ji ryžosi tokiam eksperimentui.

Kiek svarbus kūno sudėjimas? Daugelis poros neturinčių žmonių apie tai galvoja, aš – ne išimtis.

Mano svoris stipriai keitėsi – vaikystėje buvau apvalaina, paauglystėje liekna, studijuodama – liesa, na ir vėliau svoris svyravo.

Niekada netikėjau melu, kad suplonėjus gyvenimas staiga pagerės. Tačiau kaip poros neturinti moteris ir ieškanti daugiau šansų sutikti savo vienintelį, susidomėjau, kiek kūno sudėjimas svarbus vyrams.

Norėdama sužinoti, ar vyrams patinka apvalių formų moterys, sukūriau du identiškus profilius interneto pažinčių svetainėje, tik viename mano dydis buvo 18-as (europietiškas 46-as), o kitame – 10-as (38-as).

Iš karto pasakau – mano tikras dydis yra 18-as, vadinu save stora.

Taigi eksperimentas.

Merginų profilius įkėliau į interneto pažinčių svetainę „OKCupid“. Abu profiliai identiški, tik viename aš liekna, kitame stambi. Tik vardus įrašiau skirtingus, nes nepavyktų užregistruoti dviejų vienodų.
Skyriuose „nuotraukos“ įkėliau kelia veido nuotraukas ir kelias nuotraukas visu ūgiu – savęs „plonos“ ir „storos“. Juokingiausia, kad savęs „plonos“ nuotraukoje su bikiniu vis tiek sau atrodžiau stora. Va todėl vilkiu baltą sijoną – kad paslėpčiau pilvą ir stambias šlaunis.

Plonoji mano „versija“ sulaukė daugiau nei dvigubai daugiau dėmesio – 36 žinučių, 211 „patinka“ ir 210 peržiūrų.

Žinutės buvo panašaus turinio – vieni rašė tiesiog „labas“, kiti parašė juokelių, treti – rašinių, dar kiti pažėrė komplimentų. Rašę vyrai buvo įvairaus amžiaus, kūno tipų ir dydžių. Šiaip ar taip, nepaneigsi, kad „OKCupid“ vyrams daug labiau patinka lieknos moterys. Na bent jau lieknesnės už mane.

Stambesnioji mano „versija“ per penkias dienas sulaukė 18 žinučių – kur kas daugiau, nei galėjau tikėtis.

Nepaisant mano svorio, svarbiausia tai, kad dabar dvigubai labiau pasitikiu savo kūnu nei tada, kai dėvėjau 10-o dydžio drabužius. Kai buvau lieknesnė, mažiau pasitikėjau savimi, vyrais, buvau kur kas labiau įsitempusi. Pasimatymas su manim dabar būtų kur kas smagesnis nei tada.

Jei vėl sulieknėčiau, labiau liūdėčiau dėl sumažėjusios krūtinės nei džiaugčiausi plokščiu pilvu. Geriausia filosofija – būti savimi patenkinta. Tai tada pritrauksi vyrą, kuriam patiksi lygiai taip, kaip patinki pati sau.