Vakarinėje šalies dalyje esančiame Medinos mieste gyvenanti pora sutiko tuoktis nematę vienas kito – tai populiarus paprotys daugelyje Artimųjų Rytų valstybių, rašo dailymail.co.uk.

Kai nuotaka atitraukė veidą dengiantį šydą ir nusišypsojo priešais kamerą, sutuoktinis tiesiog pasibaisėjo. „Tu nesi ta mergina, kurią norėčiau vesti, – pareiškė jaunikis. – Nesi tokia, kokią įsivaizdavau. Apgailestauju, bet skiriuosi su tavimi“.

Kaip pranešė vietos dienraštis „Okaz“, nuotaka pratrūko raudoti, o panikuojantys svečiai bandė kažkaip išspręsti jaunavedžių ginčą. Deja, jų pastangos buvo bevaisės.

Jaunikis sakė negalėjęs pamatyti nuotakos veido prieš santuoką, – rašė „Okaz“. – Kai jis su ja išsiskyrė, nuotaka palūžo ir vestuvės virto ašarų naktimi“.

Ši istorija socialinėje žiniasklaidoje sukėlė pykčio bangą.

Afra viename socialiniame tinkle rašė: „Jis su savo neatsakingu elgesiu sukėlė jai milžinišką skausmą, todėl jis vertas kančios. Jis turi vertinti charakterio, o ne veido grožį. Deja, daugelis jaunų žmonių šiais laikais domisi vien išvaizda, o vertybes ir moralę ignoruoja. Tegul Dievas duos jai geresnį vyrą, kuris vertins ją už tai, kokia ji yra“.

Abu Nassas pridūrė: „Jis nėra pakankamai vyriškas, kad prisiimtų atsakomybę. Jis visiškai, absoliučiai nejautrus. Niekas jo nevertė jos vesti. Jam vertėjo pamatyti ją prieš vestuves ir sužadėtuves, ir nelaukti iki vestuvių nakties. Tegul jam niekada nesiseka ir tegul jis niekada daugiau neveda. Jis – ne vyras, jis neturi esminių jausmų“.

_________________________________________________________________________________________

Paliko žmoną, neatrašiusią į tekstinį pranešimą

Saudo Arabijoje nutiko ir kitas panašus atvejis. Tik šį kartą vyras nusprendė skirtis dėl to, kad žmona neatsakė į jo žinutę internetinių susirašinėjimų programoje „WhatsApp“.

Prieš dvejus metus vedęs vyras išsiuntė pranešimą iš savo biuro ir laukė, kada žmona atsakys. Tačiau atsakymo nebuvo. Anot „Emirates 24/7“ pranešimo, pamanęs, kad galėjo nutikti kažkas blogo, sutuoktinis suskubo namo, kur rado savo žmona, žiūrinčią televizorių.

Kai jis paklausė, kodėl žmona neatsakė į jo pranešimą, ši atsakė per tą pačią „WhatsApp“ programą bendravusi su draugais ir norėjusi jam atsakyti vėliau. Žiniasklaida pranešė, kad vyras iškart su ja išsiskyrė.

„Išsiunčiau jai žinutes per „WhatsApp“ ir žinojau, kad ji jas perskaitė, tačiau man vistiek neatsakė“, – aiškino vyras „Gulf News“. Ketvirtą dešimtį skaičiuojantį Saudo Arabijos gyventoją erzino nesibaigiantys sutuoktinės pokalbiai su draugais ir šeimos nariais.