Skaniai paruošti miltinį picos padą man pavyksta ne visuomet, būtent todėl pradėjau gaminti bulvinį. Taip ir sočiau, ir lietuviškiems skonio receptoriams artimiau. Įdarą galite keisti kaip tik išmanote, kraukite faršo, dešros arba pasidarykite picą vien tik su sūriu ar daržovėmis. Visa šio patiekalo esmė - traškus bulvinis padas.

Reikės:
10 vidutinio dydžio bulvių,
4 morkų,
3 kiaušinių,
2 pomidorų,
1 saldžiosios paprikos,
200 ml grietinės,
50 g rūkyto kumpio arba dešros,
50 g fermentinio sūrio,
druskos.

Gaminimas. Bulves ir morkas sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į sviestu išteptą formą. Ant viršaus sudėkite supjaustytą kumpį ir tarkuotą sūrį. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite 10 minučių. Tuomet ištraukite, sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir papriką, užpilkite grietine ir kepkite dar 10-15 minučių. Valgykite karštą.

Skanaus!