Žinoma, jei nemėgstate itin aštraus maisto, galite nedėti aštriųjų prieskonių. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei, o taip pat šaunus užkandis draugų kompanijai. Skanaus ;)



Reikės:
0,5 kg vištienos sparnelių,
6 šaukštų miltų,
0,5 šaukštelio maltų kajeno pipirų,
0,5 šaukštelio maltų čili pipirų,
6 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos,
3 šaukštelių mairūno,
3 šaukštelių raudonėlio,
lauro lapų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.

Gaminimas. Nuplaukite vištienos sparnelius, ir juos supjaustykite į tris dalis. Mažiausiųjų dalių nenaudokite, iš jų galite išsivirti puikų sultinį. Paimkite dubenį, sudėkite supjaustytus sparnelius ir užpilkite šaltu vandeniu.
Ten dar įdėkite porą gerų žiupsnių druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių. Viską palaikykite šaldytuve bent 3–4 valan­das, o dar geriau per naktį. Taip vandeny pamarinuoti sparneliai bus ne tik kad sultingesni, bet ir skanesni, nes druska spės įsigerti į mėsą, o ne bus tik ant apvalkalo.

Kai sparneliai pasimarinuos, paimkite miltus. Į juos suberkite visus prieskonius ir dar gerą žiupsnį druskos, gerai išmaišykite. Iš marinato išimkite lauro lapus (juos išmeskite) ir mėsą, marinato neišpilkite. Kiekvieną sparnelio dalį gerai apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje, tada trumpam panardinkite į marinatą, ir vėl gerai apvoliokite miltų mišinyje. Taip paruoštą sparnelio dalį dėkite į lėkštę. Tą patį padaryti su visom likusiomis dalimis.

Kepkite įkaitintame aliejuje apie 7–9 minutes (iškepus pirmąją partiją patikrinkite ar mėsa iškepus).
Skanaus!