Nežinau, ar čia tik mano vienos protas taip sutvertas, kad iš buvusių santykių prisimenu tik gerus dalykus, pagalvoju apie visas puikias savybes, kuriomis pasižymėjo mano ex‘as. Juk jei jis nebūtų buvęs geras, nebūčiau su juo nė prasidėjusi, ar ne?
Vienoms nostalgiją išblukina laikas, kitoms atvirkščiai – prisiminimų vis dažnėja, norom nenorom naujos simpatijos lyginamos su buvusiuoju... Tad ką daryti? Ar susitaikyti su juo?

Štai keletas dalykų, apie kuriuos reikia pagalvoti, kai spręsite, ar verta susitaikyti su buvusiu vaikinu.

1) Pradėkite svarstydama, kodėl jūsų santykiai baigėsi – ar kas nors buvo kaltas? Kas? Kodėl? Jei jo elgesys ir buvo ta priežastis, dėl kurios jūs išsiskyrėte, prisiminkite tuos veiksmus, nes jie kalba garsiau nei žodžiai.

2) Ar galite jam atleisti? Jei skyrybas paskatino neištikimybė, ar manote, kad galėsite juo pasitikėti ir pradėti viską iš naujo? Ar jis tikrai atgailauja?

3) Ar jis jus skaudino? Emociškai, finansiškai arba fiziškai? Jei atsakymas yra taip, tikrai su juo nesitaikykite. Žmonės retai keičiasi. Net jei ir pažada, kad „niekada to nebedarys“. Laikui bėgant, blogosios jo savybės tik labiau ūmės ir dažniau reikšis.
 
4) Ar tai, kad vėl būsite kartu, turi daugiau privalumų? Nepamirškite – kai kurie santykiai baigiasi dėl blogo laiko ar gyvenimiškų aplinkybių. Jei jūsų atvejis yra būtent toks, pagalvokite, ar dabar jūs abu esate tokioje situacijoje, kurį leistų judviem būti kartu.
 
5) Sąžiningai įvertinkite priežastis, kodėl viskas baigėsi. Prisiminti gerus dalykus ir bloguosius pamiršti yra lengva, ypatingai laikui bėgant. Ar buvusios jūsų santykių problemos yra tokios, kurias galite išspręsti? Ar vis tiek viskas bus blogai, jei jūs susitaikysite?

6) Ką galvoja jūsų draugai? Skirkite laiko pasikalbėti apie santykius su artimiausiais draugais. Tikėtina, kad jie turi sąžiningą ir objektyvią nuomonę apie jūsų buvusį partnerį. Tad ką jie galvoja apie jūsų susitaikymą? Ar jūs buvote gera pora? Ar jūsų santykiai juos džiugino?

7) Ką sako jūsų vidinis balsas? Kartais tas ramybės neduodantis vidinis balsas daug ką pasako apie situaciją – ar jis jums pataria atsitraukti ir bėgti kiek įmanydamai? Ar sako, kad turėtumėte dar kartą pabandyti?

8) Turite būti tikra, kad jūsų noras grįžti nėra pagrįstas vien tuo, jog tai – lengviausia išeitis. Tai yra viena dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kodėl žmonės susitaiko – juk grįžti į senus santykius yra paprasčiau, nei susirasti naują partnerį. Tačiau vien todėl, kad tai yra lengva, dar nereiškia, kad tai yra teisinga arba verta jūsų laiko ir pastangų.

9) Jei nusprendėte, kad susitaikyti yra jums abiems geriausias variantas, taip ir darykite, tačiau palikite praeitį jai skirtoje vietoje. Tegul tai būna nauja pradžia jums abiems. Išpažinkite nuodėmes, pamirškite nuoskaudas ir pradėkite iš naujo.

10) Jei jūs nusprendėte, kad susitaikyti NĖRA gera mintis, tuomet viską ir pabaikite. Atsikratykite visko, kas jį primena, dirbkite, mylėkite ir ugdykite save. Ir  karts nuo karto priminkite sau, kodėl jūs NESUTEIKSITE jam dar vieno šanso.