Prisipažinsiu, kad mano ego pakutena žinojimas, jog mano buvę vaikinai vis dar man neabejingi. Kad ir ką sakytų logika (kaip byloja patirtis, sugriuvusius santykius sulipdyti sunku), vis tiek malonu būti geidžiamai bei žinoti, kad kažkas tavęs ilgisi... Taigi, kokie ženklai išduoda, kad tavo buvusi meilė vis dar kažką tau jaučia:

Tavo brangusis dažnai tau skambina. Kartais sugalvoja kvailą priežastį, kartais - tiesiog šnopuoja į ragelį. Daugelis mylimųjų taip elgiasi. Ar bent svajoja pakelti ragelį ir surinkti tavo numerį.

Jis slepia naujus santykius ir stengiasi viešumoje nesirodyti su kitomis merginomis. Jeigu vis dar tave myli, jis stengsis būti pasiekiamas ir prieinamas bet kuriuo metu, o gandai, kad jis turi kitą merginą, tikimybę judviem vėl susieiti tikrai sumažins.

Jo facebooko ar twitterio profiliuose pilna jūsų santykių pėdsakų: jis dalinasi dainomis, kurių kartu klausėtės, cituoja tavo mėgstamiausius rašytojus, gamina desertus, kuriuos valgydavote savaitgaliais... Galbūt jis neverkia prie tavęs ir apsimeta, kad jam nusispjauti ant to, kas buvo, bet kartais nebylūs ženklai pasako daug daugiau negu žodžiai. Tiesa, patarčiau kuo rečiau tikrinti jo profilį - tai lengvai gali peraugti į maniją.

Jeigu neblogai gaudaisi kompiuterių pasaulyje, nesunkiai išsiaiškinsi, kas lankosi tavo asmeniniame bloge (ir laukia naujų intymaus gyvenimo detalių) ar facebooko profilyje. Bet jei šių seklio įgūdžių neturi, patartume nesivarginti, nes tai taip pat gali tapti manija.

Jeigu jis vis dar apie tai galvoja, vaikinas ims klausinėti draugų ar pažįstamų apie tai, kaip tau sekasis, domėsis tavo asmeniniu gyvenimu. Tokie gandai bičiulių tarpe sklinda greitai, tad greitai sužinosi, kad ex'as šniukštinėja aplink. Tik nepasiduok ir laikas nuo laiko sau primink priežastis, dėl kurių judu nebe kartu.

Ar pastaruoju metu vis sutinki jį mieste? Netikėtai? Dažnai? Gali būti, kad kažkas iš tavo draugų nutekina informaciją apie tavo dienotvarkę... Žinoma, pasimatyti visada smagu, bet kai tai vyksta per dažnai, išsiskyrimo

Na, ir ką daryti, jei jis vis dėlto apie tai galvoja...
Buvusieji galvoja apie buvusiuosius. Tai natūralu ir niekur nuo to nepabėgsi. Net jeigu judviejų santykiai buvo košmariški, tokie pasvarstymai kaip „o kas, jeigu...", gali būti dažnas svečias tavo galvoje. Tačiau savo pačios gerovei reikia pasistengti užblokuoti bet kokias mintis apie buvusįjį, net ir tuomet, jei jis rodo išskirtinį dėmesį. Kad ir kaip skausminga ir žiauru tai būtų, tai yra vienintelis būdas judėti pirmyn. Ir, patikėkite manimi, už kampo laukia tikrasis princas!
Kita vertus, jeigu niekaip negalėsite paleisti buvusių santykių, užtversite kelią naujai meilei. Aš išsvaisčiau kelis mėnesius svarstydama, ar man nereiktų sugrįžti pas Gedą ir kas iš to? Taip tik pratęsiau agoniją.
Kaip sako Vaiva, žmonės nesikeičia, keičiasi jausmai. Tad šalin dvejones. Jeigu žmogus skaudino jus, jis nevertas nė mažiausios vietos jūsų galvoje, juoba širdyje.