Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Naujausi tyrimai, kuriuos atliko neurologijos specialistai (mokslininkai apklausė daugiau kaip 400 Semmelweis universiteto Budapešte studentų apie jų asmenybės bruožus, įpročius, pomėgius, talentus, pasaulėžiūrą), atskleidė tam tikrus mūsų charakteristikos niuansus. Visos savybės, kurias pateikė eksperimento dalyviai, buvo susistemintos, tada studentai suskirstyti pagal jų gimimo metų laiką (žiema, pavasaris, vasara, ruduo). 

Nuotr. Shutterstock

Gali būti, kad stebėsite, tačiau tam tikros tendencijos tarp tuo pačiu metų laiku gimusiu žmonių labai greitai paaiškėjo. Štai keletas jų:

1) Jei žmogus gimė vasarą, tikėtina, kad jis yra emocingesnis, jautresnis, jo nuotaikos greitai keičiasi. Taip pat  jam sunkiau laikytis tvirtos savo nuomonės, juo lengviau manipuliuoti ir įtraukti į įvairias grupes. Žiemos sezono naujagimiai yra tvirtesnio ir racionalesnio mąstymo.

2) Šaltuoju sezonu gimė žmonės turi bėdų dėl pozityvumo stokos. Jie pirmiausia mato tamsias puses, todėl greičiau įklimpsta į depresiją, sunkiau suranda draugų ir antrąją pusę. Pavasarį ar vasarą gimę žmonės pasižymi teigiamu temperamentu, jie labiau vertina paprastus dalykus. 

3) Jei jūs gimėte nuo gruodžio iki kovo mėnesio, jūs rečiau skundžiatės ir esate irzlūs. Panašu, kad visas emocijas laikote save, stengiatės jomis neapkrauti kitų žmonių. 

4) Jei jūs gimėte rudenį, mėgstate ekstremalius dalykus, aktyvias pramogas, negalite gyventi be tolimų kelionių.

5) Pasirodo, kad pavasarį gimę žmonės yra tikri šeimos žmonės, jiems labai svarbi buitis, santykiai su artimaisiais, mylimas žmogus. Tai itin empatiškos asmenybės, negalintys likti abejingi kitų nelaimėms. Taip pat  visada suteiks pagalbos ranką.