Vakar buvau sporto klube. Taip! Pagaliau tai padariau. Bet dabar ne apie mano tinginystės nugalėjimą... Sporto klubo persirengimo kambaryje užmačiau kelias merginas, kurios persirenginėdamos viena kitą dangstė rankšluosčiais. Kad tik niekas nepamatytų jų apnuogintų grožybių. O štai moterų duše išvydau visai kitokį vaizdelį - moteris skutimosi peiliuku depiliavosi  bikinio sritį. Prisižiūrėjusi tokių kraštutinumų, susimasčiau, kas lemia dailiosios lyties atstovių drąsos ir atsipalaidavimo lygį.

Moters kūnas savaime yra gražus dalykas, todėl jo drovėtis tikrai nevertėtų. Todėl nei sporto salės persirengimo kambaryje, nei nudistų paplūdimyje, nei prieš ginekologą neturėtume varžytis. Bet iš kurgi gimsta tas kuklumas ir drovumas arba atvirkščiai - perdėtas savo nuogumo demonstravimas?

Teoriškai moteriai visos kitos moterys yra konkurentės. Ne vyrai, o grožis yra vienas svarbiausių dalykų, dėl kurių moterys konkuruoja tarpusavyje. Vietose, kuriose turime apsinuoginti, tas pasąmonėje tūnantis konkurencijos troškimas realizuojamas. Juk gatvėje visos apsirengusios, tad prie esamo grožio dar pridedami gražūs rūbai ar bateliai, o štai persirengimo kambaryje yra galimybė natūraliai konkuruoti, pajusti savo tikrąjį pranašumą. Todėl neverta stebėtis moterimis, kurios nesidrovi nusirengti ir demonstruoti savo kūno.

Bet drovuolėms sudėtinga išlikti santūrioms ir orioms tokioje aplinkoje, kur tenka nusirengti, net turint nepriekaištingą figūrą. Joms sunku suvaldyti savo jausmus, tai trukdo bendrauti, atsipalaiduoti.

Psichologų teigimu, tai nėra blogai, tiesiog toks savęs suvaržymas ateina iš šeimos. Auklėjimo subtilybės vaikystėje daro didelę įtaką ne tik apsinuoginant prieš kitas moteris, bet ir prieš savo vyrą.

Aktorė Amanda Seyfried viename interviu pasakojo, kad jai taip pat visada buvo sunku apsinuoginti sporto salės persirengimo kambaryje, o ką jau kalbėti apie sekso scenas filmavimo aikštelėje. Itin moteriškų formų žvaigždė prasitarė, kad tokiomis akimirkomis mėgina įsivaizduoti, kad jos niekas nemato, niekas į ją nežiūri, niekas nevertina jos kūno.

Žinoma, tai lengviau pasakyti, nei padaryti. Tačiau nepamirškite, kad esate gražios ir atsipalaiduokite.