Be galo madingos trumputės pixie šukuosenos, įvairūs bob stiliaus kirpimai. Jei vis dėlto nedrąsu kirptis trumpai, išbandyk sluoksniuotas šukuosenos, kurios plaukams suteiks taip trokštamo purumo.

Glotnus pixie

Trumpai kirptas pakaušis ir ilgesni plaukai viršugalvyje sudarys nuožmios, bet elegantiškos moters įspūdį. Kad sukurtum laikui nepavaldžią šukuoseną, plaukus patepk glotninančiu serumu ir perskirk per šoną. Pixie kirpimas ne tik viena karščiausių ir drąsiausių sezono tendencijų, bet ir praktiškas pasirinkimas: plaukai greitai džiūsta, juos nesunku formuoti, puoselėti.

Shailene Woodley, AFP/Scanpix nuotr.

Modernus pažo kirpimas

Tai minimalistinė kiek berniukiška šukuosena, atidengianti veidą ir išryškinanti skruostikaulius, žandikaulio liniją. Jei nešioji kirpčiukus ir nenori paslėpti akių, nubrauk juos ant šono, taip patobulinsi veido ovalą ir akcentuosi žvilgsnį. Pažo kirpimas ypač tiks savimi pasitikinčioms griežtesnių veido bruožų moterims, kurios vertina ir savitą stilių, ir praktiškumą.

Michelle Williams, AFP/Scanpix nuotr.

Tiesus bob kirpimas

Ties sprandu trumpesnių, o priekyje ilgesnių plaukų šukuosena kuria žinančios savo vertę profesionalės įvaizdį. Toks bob kirpimas tau tiks idealiai, jei turi tiesiai krintančius plaukus, kurie nėra linkę pūstis. Jei nori atrodyti elegantiškai, plaukus glotniai sušukuok, jei norisi žaismingesnio stiliaus, šiek tiek sutaršyk ir užfiksuok laku. Atkreipk dėmesį, kad griežtumo suteiks skyrimas per vidurį, o jaunatviškumo – per šoną.

Emma Roberts, Camilla Belle

Vidutinio ilgio bangos

Jei tavo plaukai linkę banguotis, nebijok trumpesnių kasų, drąsiai sėskis į kirpėjo kėdę. Itin seksualiai atrodo banguoti plaukai, kurių ilgis siekia raktikaulius, tuomet akcentuojamas kaklas bei dekoltė. Jei mėgsti iššūkius, suteik šukuosenai daugiau vasariškumo, pagyvinusi ją šviesesnėmis sreuogelėmis ar pereinančių tonų ombre efektu.

Emma Stone, Reuters/Scanpix nuotr.

Sluoksniai

Jei nori, kad šukuosena įgautų daugiau apimties, išbandyk sluoksniuotą kirpimą. Paprašyk kirpėjo, kad plaukus pradėtų iškarpyti ties žandikauliu, tuomet šukuosena atrodys puresnė, plaukai taps gyvybingesni, išryškės veido bruožai. Sluoksniais formuota šukuosena ypač tiks toms, kurių plaukai siekia pečius ar yra ilgesni.

Claire Danes