Todėl siūlome jums išbandyti pačias skaniausias salotas, kurioms nereikia majonezo. Šie patiekalai tikrai pamalonins jūsų gomurį ir nenuskriaus figūros.

Salotos su lęšiais

Ingredientai:

200 g lęšių
1 svogūnas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
150 g špinatų
50 g fetos sūrio
3 šaukštai raudonojo vyno acto
3 stiebai salierų
2 paprikos
krapai, raudonėlis
druskos ir pipirų pagal skonį
Lęšių salotos

Gaminimas:

Įdėkite į puodą lęšius ir užpilkite juos 3 puodeliais vandens. Užvirkite vandenį, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar apie pusvalandį.

Griežinėliais supjaustykite svogūną ir salierą, šiek tiek pakepkite alyvuogių aliejuje. Į keptuvę sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas.
Pagardinkite druska, prieskoniais ir įpilkite 2 šaukštus vandens. Patroškinkite apie 5 minutes.

Į dubenį sudėkite lęšius, daržoves, apšlakstykite actu, prieskoniais. Išmaišykite ir papuoškite špinatų lapais, pabarstykite tarkuoto sūrio ir krapų.

Kopūstų, morkų ir obuolių salotos

Ingredientai:

1 kopūstas
2 žalieji obuoliai
2 morkos
sauja petražolių
2 šaukštai baltojo vyno acto
2 šaukštai alyvuogių aliejus
druskos ir pipirų pagal skonį
Kopūstų, morkų ir obuolių salotos

Gaminimas:

Susmulkinkite kopūstą. Sutarkuokite morkas ir nuluptus obuolius, susmulkinkite petražoles.

Viską sumaišykite, užpilkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais.

Traškios salotos

Ingredientai:

200 g vištienos filė
250 g agurkų
200 g batono
150 g kietojo sūrio
1 svogūnas
salotų
2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
Špinatų ir vištienos salotos

Gaminimas:

Supjaustykite batoną kvadratėliais ir juos apkepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Supjaustykite virtą vištieną ir agurkus į mažus gabaliukus, svogūną - pusžiedžiais ir sutarkuokite plonomis juostelėmis sūrį.

Užpilui sumaišykite augalinį aliejų, smulkintą česnaką, acto, druskos ir pipirų.

Pridėkite salotų lapų, likusius ingredientus ir apšlakstykite salotų užpilu.

Skrebučiais pabarstykite patiekalą tik prieš patiekiant.

Burokėlių ir rabarbarų salotos

Ingredientai:

250 g burokėlių
100 g rabarbarų
100 g pupelių
1 svogūnas
2 šaukštai augalinio aliejaus
druskos, cukraus, pipirų, smulkintų žolelių
Burokėlių salotos

Gaminimas:

Rabarbarų stiebus supjaustyti plonomis juostelėmis. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Sumaišykite juos su rabarbarais, pabarstykite šiek tiek druskos ir cukraus, išmaišykite ir palikite 15 minučių, kol augalai paleis sultis.

Tuo metu išvirkite ir sutarkuokite burokėlius, sumaišykite su rabarbarais ir svogūnais.

Pridėti virtų arba konservuotų pupelių ir smulkintų krapų. Salotas užpilti aliejumi.

Salotos su ryžiais ir lašiša

Ingredientai:

200 g ryžių
350 g rūkytos lašišos
3 šaukštai alyvuogių aliejus
2 šaukštai smulkintų riešutų (pagal savo skonį)
1 šauktas medaus
2 šaukštai moliūgų sėklų (gali būti ir saulėgrąžų)
žiupsnelis kmynų (nebūtina)
druskos, pipirų, žolelių

Gaminimas:

Kol verda ryžiai, supjaustykite lašišą mažais gabaliukais.

Lengvai apkepkite sausoje keptuvėje riešutų ir sėklų, o nuolat maišant.
Salotų įdarui: sumaišykite alyvuogių aliejų su medumi, pridėkite druskos ir prieskonių.

Salotų dubenyje sudėkite ryžius, žuvį ir sėklas su riešutais.
Viską apliekite padažu ir gerai išmaišykite.

Jei jūs neturite kažkurio ingrediento, nesijaudinkite - jie visi pakeičiami.