Kovo 8-ąją 2-ąjį gimtadienį švenčiantis portalas 5 Braškės išdykusioms, smalsioms, aktyvioms, darbščioms ir neabejotinai gražioms moterims pateikia skanių ir vitaminingų salotų receptus.

Stebiname, gudraujame, pridedame, atimame. Linguojame pavasariniu ritmu su braškėmis burnoje. Skanaus jums ir jūsų šeimoms!

Salotos Nr. 1. Nuplaukite ir nusausinkite špinatų lapus, išdėliokite lėkštėje. Tada pamėtykite braškių puseles, fetos sūrio gabalėlius, graikinių riešutų, anakardžių ir pistacijų. Užlašinkite šaukštelį alyvuogių aliejaus ir skanaukite.

Salotos Nr. 2. Reikės saujos gražgarsčių, kelių griežinėlių vytinto ar kitokio kumpio ir, žinoma, braškių. Ant kelių lėkštėje paklotų salotų lapų dėkite ingredientus ir pagardinkite balzamiko actu. Galite pamėginti uždėti ir kelis saulėje džiovintus pomidorus (aliejuje).

Salotos Nr. 3. Paplėšykite ir išdėliokite salotų lapus (nuplautus ir nusausintus), pabarstykite braškių ir išdėliokite sūrio su mėlynuoju pelėsiu trikampėlius, kaip parodyta nuotraukoje. Viską pagardinkite šaukštu raudonųjų serbentų uogienės. Galite ir braškių :)

Salotos Nr. 4. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, minkštimą gražiai išgremžkite ir supjaustykite gabaliukais. Dėkite į lėkštę, pripjaustykite braškių griežinėlių ir pagardinkite alyvuogių aliejaus, medaus ir citrinų padažu. Išmaišiusios salotas, sukraukite į avokado geldeles, papuoškite baziliko lapeliu.

Salotos Nr. 5.  O čia jau bus jums tikra skonių torpeda! Pjaustykite ir lėkštėn dėkite agurką (nulupkite odelę), avokadą, kivius, apelsiną, mangą, pamėtykite braškių ir sūdytos lašišos gabaliukų, kelias gražgarsčių šakeles ir kedro riešutus, užbarstykite tarkuotos citrinos žievės. Tiks alyvuogių ir balzamiko acto padažas.