Pilvas - labai patogi vieta riebalų kaupimuisi. Tačiau iš tiesų pilvas išsipučia ne tik dėl riebalų tarp odos ir raumenų, bet ir dėl riebalų, besikaupiančių aplink vidinius pilvo raumenis.

Deja, nėra tokių pratimų, kurie greitai ir be jokių pastangų sudegintų riebalus. Sportas padeda sutvirtinti raumenis, ir padailinti presą, tačiau nenaikina riebalų. Iš tiesų pokyčiai egzistuoja, tačiau išoriškai jie nematomi, nes juos "užstoja" riebalai. Todėl reikia sujungti sporto pratimus ir dietą, kad susidarytų kalorijų deficitas ir riebalai imtų tirpti.

Jei trokštate turėti dailų pilvo presą, visa, ko jums reikia, tai - kardiotreniruotės, atsilenkimai su svoriais ir tinkama mityba. Jei retkarčiais pritrūkstate motyvacijos, pasikabinkite ant kambario sienos plakatą su dailaus pilvo preso nuotrauka arba žiūrėkite mankštos video įrašus. Svarbiausia turėti kantrybės ir atsidavus laikytis nusistatyto režimo.

Kardiotreniruotės

Fitneso žinovai teigia, kad efektyvi kardiotreniruotė turėtų trukti mažiausiai 40 minučių; jei treniruotės trukmė bus mažesnė, vargu ar ji bus veiksminga. Kad treniruotės nepabostų, stenkitės jas paįvairinti. Jei treniruojatės sporto klube, galite bėgti ant takelio, važiuoti dviračiu, sportuoti su elipsiniu treniruokliu. Jei yra galimybė, įtraukite aerobikos ir kikbokso pratimų.

Darbas su pilvo raumenimis

Svarbu atminti vieną dalyką: dirbdami su bet kuriomis raumenų grupėmis, naudokitės svoriais, kad labiau stimuliuotumėte treniruojamus raumenis. Jei esate pradedančioji, pradėkite sportuoti be svorių.

Keletas greitai pilvo preso raumenis ryškinančių pratimų:
* Atsilenkimai sulenkus kojas per kelius.
* Darykite įprastus atsilenkimus, o kojomis "važiuokite" dviračiu.
* Darykite atsilenkimus, pakeldamos klubus.
* Įstrižiniai atsilenkimai.
* Atsilenkimai liečiant kelius.

Mitybos planas

Ryškinant pilvo preso raumenis, svarbu nepamiršti sveikos mitybos. Visi žino, kad geriausias būdas netekti kūno riebalų, tai tinkamai valgyti 5-6 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Venkite keptos vištienos, bulvyčių, šokoladinių sausainių, ledų ir panašių produktų.

Valgykite daržovių ir vaisių, tegu tai tampa įpročiu. Per dieną suvalgykite mažiausiai vieną porciją vaisių ir daržovių. Į mitybos planą įtraukite pieno produktų, pavyzdžiui, lieso pieno ir jogurto.

Valgykite migdolų ir kitokių riešutų, pupelių, avižinių kruopų košę, žuvį ir liesą mėsa, pavyzdžiui, kalakutieną. Taip pat nepamirškite pilno grūdo produktų bei uogų.