Pasirodo, praeityje suaugusieji, aiškindami vaikams „paukštelių ir bitučių“ reikalus, ne tik nejaukiai jautėsi, bet ir iškraipydavo informaciją. Pateikiame keletą geriausių ankstesnių laikų seksualinio švietimo pavyzdžių. Džiaukimės, kad tais laikais mes nebuvome paaugliai!

1. Mergaitėms mylėtis yra nuobodu, jos sutinka tik norėdamos įtikti berniukams

„Daugumai mergaičių ši (sekso) patirtis nerūpi, bet kai kurios jų sutinka, nes tiki, jog tai kaina, kurią jos turi sumokėti už privilegiją, kad gali susitikinėti su tokiu nuostabiu vaikinu, koks esi tu“ – Bertas Y. Glassbergas, 1958 metai.

2. Reikia saugoti ir proto skaistybę

„Reikia išlaikyti ne tik skaistų protą, bet ir atidžiai saugoti vaizduotę. Nežiūrėkite į nepadorius paveikslus, venkite jų kaip baisiausio užkrato“ – „Ką turėtų žinoti vyras“, 1897 metai.

3. Mergina, kurios leidžia paimti ją už rankos, yra lengvai prieinama

„Jokių laikymusi už rankų kino salėje, net jei jis primygtinai prašo, o jūs norite. Tokiu būdu vaikinas tikrina, ar jūs lengvai prieinama“, – „Pasimatymų patarimai“, 1954 metai.

4. Namų ruoša apsaugo nuo paleistuvavimo

„Namų ruoša, ypač grindų plovimas, moteriai ne tik padeda palaikyti gražią figūrą, bet daro teigiamą poveikį ir sielai. Be to, plaunant grindis mažėja seksualinis apetitas“ – „Ann Landers kalba su paaugliais apie seksą“, 1963 metai.

5. Nesibučiuok per gerai, nes atrodys, kad esi patyrusi

Bučinys neturi teikti pažado, kurio mergina neketina laikytis, o jei trūksta „technikos“ – juo geriau. Kaip jau minėjau, bučinys yra tarsi prekeivio gražbyliavimas – jei jis pernelyg saldus, gali įtarti, kad jis jau tiek kartų tai darė, jog negali būti nuoširdus“ – Helen Bottel 1970 metai.

6. Meilės romanai LABAI kenkia lytiniams organams 

Meilės romanai iškreipia realybės suvokimą, ir verčia tikėti tuo, ko gyvenime nebūna. Tačiau blogiausia yra tai, kad meilės scenų aprašymai ir jaudinantys romantiški epizodai veikia mergaičių fizinę sistemą bei sukelia nesveiką jos lytinių organų susijaudinimą“ – „Ką turi žinoti jauna moteris“, 1913 metai.

7. Damos, kai jums mėnesinės, NEVAŽIUOKITE automobiliu

„Gimda mėnesinių metu yra pripildyta kraujo, didesnė ir sunkesnė nei įprastai... Kai kuriais atvejais važiavimas automobiliu, traukiniu ar karieta yra žalingas, stipriai paskatinantis kraujo tekėjimą“ – „Moteris ir jos seksualinis bei asmeninis gyvenimas“, 1917 metai.

8. Tikri vaikinai laukia

„Kai vaikinas laukia sekso, jis bus pasirengęs už nuostabios merginos atsidavimą ir draugystę mainais pasiūlyti didelį vyriškumą“ – Frankas H. Cheley, 1931 metai.

9. Negalima vaikinų pavojingai sujaudinti...

„Negalima vaikino sujaudinti ir tikėtis, kad jis neužsidegs“ – „Padėk mums, Helen“, 1970 metai.

10. Kaip negalima neteisingai marinuoti agurkų, taip negalima neteisingai mylėtis

„Nebandytumėte su deimantu ar platinos sege atidaryti marinuotų agurkų stiklainio, ar ne? Neteisingas mylėjimasis baigiasi tuo pačiu“ – „Ann Landers kalba su paaugliais apie seksą“, 1963 metai.