Loftuose – butuose, kuriuos galima pavadinti „perdirbtomis“ gamybinėmis patalpomis, dažniausiai įsikuria jauni žmonės. Neretai jie rūšiuoja, lankosi vintažinių drabužių parduotuvėse, važinėja dviračiu arba elektriniu mopedu ir džiaugiasi, kad jų būstui nereikėjo eikvoti gausybės naujų statybinių medžiagų. Tačiau kai GRYNAS.lt „Mano EKOnamai“ projekto dalyvių sąraše pastebėjo „Loft Town“ - „Kuro aparatūros“ vietoje kylantį loftų miestelį, galvoje kilo daug klausimų.

Loftai – naujas gyvenamųjų patalpų tipas, todėl yra žmonių, kurie tikina, jog tokiuose būstuose nė už ką negyventų. Dar gerai, jei tai buvęs grūdų sandėlis. Tačiau daugumoje gamyklų vos prieš kelis dešimtmečius buvo dirbama su naftos produktais ar cheminėmis medžiagomis.

Kita vertus, architektai bei dizaineriai šlovina aukštas tokių būstų lubas ir galimybę įrengti papildomus aukštus ar dalyti didžiulę erdvę taip, kaip tik šauna į galvą. Statybininkai ir projekto vystytojai savo dievagojasi, kad gyvenamosiose patalpose nelieka nė kruopelytės buvusios taršos, nes gyvenamosios paskirties būstams keliami griežti reikalavimai.

„Loft Town“ projekto pardavimų vadybininkai tikina, kad tokioje vietoje įrengtas būstas leidžia gyventi visiškai šalia seno parko ir kartu greitai pasiekti darbovietę.

GRYNAS.lt svečiavosi ką tik moderniai įrengtame demonstraciniame lofte, kad savo ausimis išgirstų, kuo gi toks būstas yra ekologiškas.