Kai kuriems pasaulio gyventojams reikia įveikti kelis šimtus kilometrų, norint pasigrožėti mišku. Lietuvos sostinei, kurios beveik pusę ploto sudaro žaliosios erdvės, tai neaktualu. Miškais ir žaliosiomis erdvėmis Lietuvoje skųstis negalime, todėl tereikia žengti kelis žingsnius į šalį ir galima iškylauti net per pietų pertrauką.

Tuo įsitikino GRYNAS.lt ketvirtadienio popietę aplankiusi pagrindines Vilniaus žaliąsias erdves. Pietaujantys, besišnekučiuojantys ir linksmi sostinės gyventojai teigė, kad dažnai laiką leidžia ant žolės ir ragina kitus nesikuklinti ir prisijungti.

Prieš dešimtmetį tiek iškylautojų dar būtum nematęs, dabar tai jau tampa įprasta, ar net mada. GRYNAS.lt jau pernai rašė apie tai, kad iškylomis miesto gamtoje vilniečiai vejasi Londoną. Kiekvieną šiltesnį vakarą prie Baltojo tilto poilsiauja, žaidžia ir vakarieniauja dešimtys žmonių. Dar daugiau jų sutiktume savaitgalį.

Ne vienas sostinės gyventojas džiaugėsi tuo, kad lietuviai tampa laisvesni ir nebesivaržydami sėdasi ant žolės ar poilsiauja parkuose. Ir iš tiesų, Neries pakrantėje įsitaisę Vilniaus gyventojai nesiskundė savo drąsa. Galima buvo pamatyti ne tik užkandžiaujančių, bet ir besideginančius žmonių.