GRYNAS.lt didžiuojasi galėdamas savo skaitytojams pristatyti naują aplinkosaugos reportažų ciklą „Aplinkosauga iš arti“. Aplinkosaugos srityje dirbantys žmonės retai atsiduria pirmuose laikraščių puslapiuose ar smėžčioja TV ekranuose, tačiau jų darbas ne mažiau svarbus nei bet kurio kito. Būtent jie dirba aplinkos apsaugos „fronto linijose“, jiems tenka tupėti pasalose ir gaudyti apsukrius brakonierius, ieškoti kas teršia ežerą, perspėti apie padidėjusią oro taršą, sulaikyti nelegalias gyvūnų siuntas, kruopščiai tirti laboratorijose ir dirbti dar begalę kitų darbų.

„Aplinkosauga iš arti“ - ciklas, apie kasdienį mūsų aplinkosaugininkų darbą, apie plika akimi matomas ir nematomas aplinkosaugos problemas.

Laidų autorė Viktorija Zavistanovič pirmiausia visus kviečia ten, kur visi ir mėgsta lankytis – į miškus. Turbūt niekam klausimo nekyla, kad atliekos kojų neturi ir pačios į miškus nenueina. Tad kas tokie ten jas išmeta, kaip gaudomi pažeidėjai ir kokią žalą daro net ir menkiausia miške palikta šiukšlė žiūrėkite TV reportaže: