Lietuvos zoologijos sode kasdien vyksta vis kitokie užsiėmimai su gyvūnais: lankytojai gali išvysti iki septynių skirtingų programų. Nuo 2013 rudens Lietuvos zoologijos sodas įgyvendina antrąjį ES fondų lėšomis finansuojamą projektą „Pasirengimas Lietuvos zoologijos sodo atnaujinimui“. Zoologijos sode jau atidarytos kelios naujos laukinių gyvūnų ekspozicijos. Šių metų zoologijos sodo organizuojamas gimtadienis žada daug pramogų lankytojams – įvairios gatvės šokių grupės, kūno lavinimo užsiėmimai, gera muzika ir vasariška nuotaika lydės visą renginio dieną. Renginys prasidės nuo ryto – lankytojų pramoginė programa lauks jau nuo 11 – tos valandos.

Atėjus naujiems sodo gyvavimo metams zoologijos sode taip pat planuojama pasirengti aplinkos taršos mažinimui ir prevencijai – visame zoologijos sode jau atsirado specialiai atliekų rūšiavimui skirtos dėžės, vėliau planuojama ir edukacinė medžiaga lankytojams dėl aplinkos taršos mažinimo ir prevencijos. Šiais metais Lietuvos zoologijos sodas žada tapti viena iš didesnių žaliųjų erdvių Kaune, kur bus galima ne tik rūšiuoti atliekas, bet ir susipažinti su ekologiškais sprendimais. Zoologijos sode nuolat organizuojami edukaciniai renginiai taip pat kvies ne tik pramogauti, tačiau ir susipažinti su įvairiais gamtosaugos klausimais.

Birželio 28-ąją vyksiančio renginio dalyviai bus kviečiami ne tik susipažinti su gyvąja gamta, tačiau nepabijoti ir aktyviai įsitraukti į sveiką gyvenseną populiarinančius užsiėmimus. Renginio dalyviai galės patys prisidėti prie geros gimtadienio nuotaikos dalyvaudami šokių pamokose – lankytojai pirmą kartą bus kviečiami sudalyvauti tokioje gausoje vedamų įvairaus stiliaus šokio ir kūno lavinimo pamokų, stebėti kauniečių atlikėjų SIL ir Mr. Propper pasirodymus bei vaišintis specialiu zoologijos sodo gimtadienio tortu.

Organizatoriai žada, jog birželio 28- tą dieną bilietas bus parduodamas su didele nuolaida. Įėjimas į zoologijos sodą šią dieną visiems norintiems kainuos tik 2 eurus.