Tinklalapis treehugger.com siūlo būsimiems studentams, kuriems teks iš žalių tėvų kiemų bei erdvių kaimo vietovių keltis į šaltą ir daiktais nukrautą bendrabutį dovanoti šiek tiek žalumos – stiklo talpą su nedideliu augalėliu, kurią galima pasikabinti praktiškai bet kur.

Talpoje yra patogi skylė, kad galėtumėte laistyti augalą. Tokiomis „žaliosiomis ašarėlėmis“ prekiaujanti bendrovė „VivaTerra“ rašo, jog didžioji dalis pūsto stiklo yra perdirbta. 

Tokiame „lašelyje“ galima auginti augalus, kuriems reikia gaivaus oro, į vandenį merkti gėlių žiedus bei sodinti sukulentinius augalus (augalai, kaupiantys vandens atsargas - alijošius, agava, storlapis, kaktusai, karpažolė).

Mažieji augalų "lašeliai"
Tokie „lašeliai“ gali būti pakabinti ir lauke (vasaros sezono metu), ir kambaryje. Per įrengtą skylę lengva augalą įdėti ar pasodinti, jį laistyti.

Stiklo talpos gali būti įvairaus dydžio – nuo 18 centimetrų pločio ir nuo 33 iki 40-ies centimetrų ilgio.

Kompanija „Viva Terra“ už tokį mažų erdvių gyventojams skirtą kūrinį prašo nuo 69 dolerių (apie 190 litų). Skirti tiek pinigų mažo augalėlio pakabinimui namuose neverta, tačiau paieškoti nereikalingų stiklo indų ir „pasiskolinti“ kabančių talpų idėją – tikrai taip.