Tana ežero ilgis 75 km, o plotis apie 70 km, tai didžiausias ežeras šalyje. Ežero vandeningumas ir netgi dydis priklauso ir nuo sezono: lietinguoju jis didesnis, sausros metu – mažesnis.

„Plaukimas prasidėjo netikėtumu – žadėto ramaus oro nebuvo, vėjas kaip ir visuose kituose plaukimuose bangas kėlė iš priekio. 7 val ryte buvome starto vietoje, kadangi laivas priplaukti prie kranto kur buvo startuojama negalėjo, V. Urboną nuplukdyti atvyko valtele iš papiruso.

Padarius keletą grybšnių valtis apvirto, todėl teko nuplaukti pačiam.

Pirma valanda plaukimo aukštikalnėse kėlė nemažai rūpesčių – trūko oro, sunku buvo suderinti kvėpavimą. Vėliau viskas pradėjo gerėti, plaukimo tempas įgavo savo greitį“, – rašoma V. Urbono žmonos Ritos laiške GRYNAS.lt.

Plaukiama buvo po 3,5 km per valandą. Kas valandą daroma 5 min pertraukėlė energiniam gėrimui.

„Po 11 valandų plaukimo sutemo, todėl plaukimą teko nutraukti ir apsigyventi palapinėse saloje be elektros ir civilizacijos. Kitą rytą plaukimas buvo tęsiamas ir po 3 val. ir 36 min sėkmingai finišavome kitame ežero krante. Čia mus pasitiko vietiniai gyventojai, dvi televizijos ir vietinis laikraštis.

Viso buvo nuplaukta apie 49 kilometrai. Maršrutas buvo pakeistas dėl gautų pranešimų apie tai, kad numatytoje finišo vietoje gyvena begemotai.

Kapitonas ir visa etiopų komanda kategoriškai nesutiko rizikuoti plaukiko ir komandos saugumu.

Vandens temperatūra ryte būdavo apie 16 laipsnių, o įdienojus pakildavo iki 20. Plaukimas pavyko, tikimės, kad Vidmanto sveikatai nepakenks šiltame vandenyje gyvenantys įvairių ligų sukelėjai“, – užbaigia R. Urbonienė.

Įspūdžiai iš kelionės po Etiopiją:


Jau trečius metus vykdomos ekologinės akcijos metu siekiama atkreipti dėmesį bei skatinti žmoniją branginti žemės turtą – gėlą vandenį. Sportininkas jau įveikė 2009 m. Titikaką Pietų Amerikoje, 2010 m. Yellow Stone Šiaurės Amerikoje, 2011 m. giliausią žemėje Baikal0 ežerą Azijoje. Jais V. Urbonas nuplaukė 145 kilometrus.