Tai jau penktasis akcijos „Vanduo tai gyvybe“ ežeras, kurį perplaukė V. Urbonas.

Jau trečius metus vykdomos ekologinės akcijos metu siekiama atkreipti dėmesį bei skatinti žmoniją branginti žemės turtą – gėlą vandenį. Sportininkas jau įveikė 2009 m. Titikaką Pietų Amerikoje, 2010 m. Yellow Stone Šiaurės Amerikoje, 2011 m. giliausią žemėje Baikalo ežerą Azijoje. Jais V. Urbonas nuplaukė 145 kilometrus.

Toliau tęsiame triatlonininko Vidmanto Urbono nuotykius Etiopijoje ir cituojame žmonos Ritos laišką GRYNAS.lt skaitytojams:

„Mūsų kelionė tesėsi į Etiopijos pietus. Viena valanda lėktuvu iš Elibelos į Adis Abeba. Čia Vidmantas sudalyvavo pusvalandžio trukmės pokalbių laidoje „Su svečiu“. Laida Etiopijoje yra labai populiari, joje dalyvauja žymiausi žmones atvykę į Etiopiją.

Toliau visureigiais tęsėme kelionę į pietus. Po 7 val kelionės pasiekėme nakvynės vietą.

Kitą dieną ežere iš arti pamatėme krokodilus ir begemotus. Būtent pastarieji gyvūnai ir pakeitė mūsų anksčiau suplanuotą plaukimo maršrutą Tana ežeru. Kuo tolyn į pietus – tuo oras karštėja. Keliai tampa sunkiau pravažiuojami.

Papusryčiavę, visureigiais pajudame į Mago Nacionalinį parką aplankyti garsiausios visame Omo upės slėnyje Mursių genties. Tai viena nuožmiausių ir karingiausių genčių regione. Jų nemėgsta ir prisibijo bemaž visi Omo slėnio gyventojai, tačiau turistams susimokantiems už fotografavimą, mursiai negrasina. Didžiausią įspūdį palieka genties moterys puošiančios savo kūną randais ir į apatinę lūpą įvertomis įvairiausio skersmens lėkštelėmis. Jos mielai pozuoja ir demonstruoja neįtikėtinas kūno puošmenas ir keisčiausias, sunkiai įsivaizduojamas šukuosenas.

Mursi gentis (apie 6500 žm.) – yra viena karingiausių Omo slėnio genčių. Žinomiausios genties tradicijos yra nuožmios kautynės vyrų kautynės pagaliais ir molinės lėkštutės apatinėje moters lūpoje.

Pietūs ir nakvynė palapinėse Mago nacionaliniame parke. Mago parkas yra 450 m. virš jūros lygio, todėl temperatūra čia gali siekti 40 laipsnių Celcijaus. Parke saugomi buivolai, liūtai, leopardai, drambliai, žirafos. Sakoma, kad mursiai visus šiuos gyvūnus be jokių skrupulų medžioja su automatiniaia ginklais AK („kalašnikovais“).

Dabar laukia kelionė per savaną aplankyti kitų genčių, nakvynė palapinėse po atviru dangumi be elektros ir civilizacijos“.

Apsilankymas „Naujojoje Jeruzalėje“:


Plaukimas per Tana ežerą:


Ankstesni įspūdžiai iš kelionės po Etiopiją: