Lauke kaitina saulė, tačiau į Vilniaus paplūdimius skubėti neverta. Trūksta šiukšliadėžių, nėra sezoninių darbininkų. Stebina tik šiukšlių gausa. Poilsiautojai vienu balsu tikina – taip blogai dar nebuvo.

"Valkatos čia neateina, bet varnos, ypač per sezoną, visus maišus su šiukšlėmis ištaršo. Mums darbo padvigubina. Surenkame – jos ištaršo. Surenkame ir vėl. Tas pačias šiukšles po kelis kartus rūšiuojame", – "Vilniaus dienai" skundėsi Šilo ežero paplūdimį tvarkantis Antonas Andrukaitis.

Nors paplūdimyje poilsiautojų nesimatė, A.Andrukaitis tikino, kad savaitgalį jų būta ypač daug. Anot jo, šitokia situacija kartojasi kasmet, tad plastikiniai buteliai ir traškučių maišeliai dar ilgokai puoš mūsų kraštovaizdį.

"Aš vienas prižiūriu penkių ežerų pakrantes. Sezonui prasidėjus turėsiu pagalbininką. Bus sunku, bet tikiu kad susitvarkysim", – tikino A.Andrukaitis.

Valakampių paplūdimyje poilsiautojų daugiau, tad ir nusiskundimų savivaldybės aplaidumu netrūksta. Labiausiai žmonės piktinasi kalnais šiukšlių. Nemažai priekaištų tenka ir policininkams, ypač dėl nuolat pakrūmėse ar netgi vaikų žaidimo aikštelėse girtaujančių jaunuolių.