Nuo šiol Vilniaus „Akropolio“ lankytojai galės rūšiuoti šiukšles atskirai į tam skirtas dėžes išmesdami buitines atliekas, popierių, plastiką ir stiklą.

„Prieš pakeisdami didžiąją dalį įprastų šiukšliadėžių į rūšiavimui skirtas, atlikome testus pastatę kelias bandomąsias dėžes ir pamatėme, kad vilniečiai noriai rūšiuoja atliekas, jei tik yra tokia galimybė. Pirmiausia jomis naudojasi jaunesnio amžiaus žmonės ir vaikai. Tik įrengus pirmąsias modernias šiukšliadėžes mačiau tėvus aiškinančius vaikams, kaip reikia teisingai rūšiuoti atliekas, ir vaikus drausminančius tėvus, jei jie meta šiukšlę ne į jai skirtą skyrių. Tad, manau, atliekų rūšiavimas „Akropolio“ lankytojams greitai taps įprastu veiksmu“, - sako Vilniaus „Akropolio“ valdytojas Česlovas Urbonavičius.

Prekybos ir pramogų centre įrengti 35 komplektai rūšiavimui skirtų šiukšliadėžių. „Naująsias šiukšliadėžes pastatėme labiausiai matomose vietose, pro kurias praeina daugiausia lankytojų – alėjose, prie įėjimų. Suprantame, kad įprotis rūšiuoti atliekas neatsiras iš karto, todėl norime, kad žmonės palaipsniui ugdytųsi įprotį“, - sako Č. Urbonavičius.

Tyrimų duomenimis, atliekas nuolat rūšiuoja daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų, dažniausiai perdirbimui atiduodamas popierius, stiklas ir plastikas.

„Akropolyje“ įsikūrusios parduotuvės, kavinės, restoranai atliekas rūšiuoja nuo pat prekybos ir pramogų centro įsikūrimo – tam tikslui šalia „Akropolio“ įrengti buitinių atliekų, popieriaus, plastiko ir stiklo antrinių žaliavų konteineriai, o dabar tausoti mūsų aplinką galės ir visi mūsų lankytojai”, - teigė Č. Urbonavičius.