Į balioną pripilama šalto vandens ir jis sušaldomas. Tuomet balionas duodamas katei, tai tampa jai smagiu žaidimu, gyvūnas yra užimtas, tačiau gyvūnas nuolat vartoja vandenį ir yra apsaugomas nuo karščio.

L. Kriaučeliūno smulkių gyvūnų klinikos veterinarijos gydytoja Jūratė Juodytė pasakojo, ko šiukštu neturėtų daryti savo augintinį mylintys šeimininkai.

„Svarbiausias dalykas - per karščius nepalikti šuns automobilyje net trumpam laikui. Šilumos smūgis tokiais atvejais gali ištikti labai greitai. Jeigu kažkur važiuojate, visada reikia turėti vandens ir duoti augintiniui atsigerti. Jeigu kažkur poilsiaujame su gyvūnu, taip pat svarbu nepalikti jo ant saulės. Be to, svarbu užtikrinti, kad išvykus iš namų jis visada turėtų priėjimą prie vandens“, - aiškino J. Juodytė.

Veterinarė pataria, ką daryti, jeigu gyvūną ištiko saulės arba šilumos smūgis: „Tokį gyvūną reikia tuoj pat perkelti į pavėsį ir vėsinti bei iš karto vežti į veterinarijos kliniką. Galima gyvūną susukti į drėgną audeklą, užpilti vandens, bet veterinaro pagalba bus būtina. Kitaip gali išsivystyti rimtos komplikacijos, iš kurių gyvūnas neišsivaduos.“