Į akciją, kuri įvyks gruodžio 21 d., 18 val., adresu L.Giros g. 131, organizatoriai kviečia vilniečius, auginančius gyvūnus, taip pat gyvūnų globos organizacijų atstovus.

Šitaip siekiama atkreipti miesto gyventojų dėmesį į benamių gyvūnų globos problemas.

Akcija įvyks prie gyvybės vagonėlių, įsikūrusių Vilniaus savivaldybei priklausančios įmonės „Grinda“ gyvūnų globos namų teritorijoje. Šiuose vagonėliuose Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus savanoriai jau metus prižiūri, maitina, sterilizuoja po karantino laikotarpio perimtus gyvūnus, o taip pat ieško jiems naujų šeimininkų. Dauguma jų, tapę nebereikalingi, buvo išleisti į gatvę arba atiduoti į Vilniaus gyvūnų globos namus.

Vilniečiai kviečiami uždegti vilties žvakutę kaip tylų pritarimo ženklą, kad paliktais gyvūnais turi pasirūpinti žmonės.

„Dauguma benamių gyvūnų lygiai taip pat kaip ir gyvenantys namuose trokšta žmogaus meilės, švelnumo, šilumos. Galų gale jie taip pat nori valgyti. Šiandien niekas kitas, o žmonių atsainumas, abejingumas ir aplaidumas žudo silpniausius mūsų draugus,“ – teigia akcijos organizatorė Danutė Navickienė, LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė.

Per vienus metus nuo gyvybės vagonėlių įkūrimo LGGD Vilniaus skyriaus nariai, perimdami iš Vilniaus gyvūnų globos namų, nuo eutanazijos išgelbėjo 607 keturkojus. Visuomenės aukotomis lėšomis išgydė 236. Namai surasti 464-iems globotiniams.