Renginio programą rasite ČIA.

Ketvirtadienį, gegužės 21 d., skatinantis atliekas rūšiuoti ekomiestelis šurmuliuos Anykščiuose, aikštėje prie Kultūros centro (Baranausko g. 2).

Atšilus orams, vienai dienai vis kitoje šalies vietovėje įsikuriantis ekomiestelis persikėlė į atviras miestų erdves. Jo lankytojai kviečiami į atliekas pažvelgti kitaip.

Užsukę į ekomiestelį jie gali dalyvauti ekodirbtuvėse ir pasimokyti, kaip nebenaudojamus ar nebereikalingus daiktus prikelti naujam gyvenimui, taip pat rungtis atliekų rūšiavimo varžybose, apžiūrėti iš atliekų padarytų eksponatų parodą, pasiklausyti mimų grupės „Neteisėtai padaryti“ muzikinės programos ir kt.

Projekto „Atliekos – vertinga žaliava, nešvaistyk!“ renginių dalyviai ne tik turiningai praleidžia laiką, bet ir sužino, kaip tinkamai rūšiuoti ir kūrybiškai panaudoti atliekas, gali užduoti rūpimus klausimus atliekų tvarkymo specialistams.

Savo kelionę po Lietuvos miestus vasarį pradėjęs ekomiestelis finišuos birželio 11 d. Pasvalyje. Iki tol jis dar gegužės 26 d. stabtels Alytuje, gegužės 28 d. – Kaune, birželio 2 d. – Plungėje, birželio 4 d. – Druskininkuose ir birželio 9 d. – Tauragėje.