Viešbutis statytas naudojant tradicinius Ukrainos statybos metodus, kuomet medinis karkasas yra padengiamas molio ir šiaudų mišiniu, o tada dengiamas antru molio, maišyto su pjuvenomis, sluoksniu. Statinio stogas dengtas nendrėmis.

Viešbutį iš natūralių medžiagų suprojektavo Ukrainos dizaineris Yuri Ryntovtas, pats aštuonerius metus gyvenantis plaušamolio name eko-gyvenvietėje. Naujausias dizainerio darbas jau gavo keletą svarbių dizaino apdovanojimų.


Facebook patalpintos šio viešbutuko nuotraukos sulaukė daugybė žmonių komentarų. Dauguma šį statinį gyrė ir lygino su šiuolaikiniu hobitų nameliu, kregždės lizdu ir net animacinio filmuko „Flintstones“ herojų namais.

„Nežinau, kodėl, bet pirma mano mintis pamačius šį statinį – kad tai kaip modernus „Flintstones“ namelis, kuriame gyvena akmens amžiaus šeima. Norėčiau tokiame name gyventi“, - savo susižavėjimo kūriniu neslepia viena internautė.

Kaip rašo gizmag.com, viešbutis statytas 3 hektarų žemės sklype. Šis statinys 2012 m. World Architecture News (WAN) apdovanojimuose buvo paskelbtas metų viešbučiu.
Citata
Dauguma šį statinį gyrė ir lygino su šiuolaikiniu hobitų nameliu, kregždės lizdu ir net animacinio filmuko „Flintstones“ herojų namais.

Vystant šio viešbučio projekto idėją, „Ryntovt Design“ komanda prieš tai atliko ekologinį vietos apylinkių tyrimą, siekdami išsiaiškinti, kokios medžiagos naudojamos namų statybai, kokia gamtinė aplinka čia vyrauja ir kaip išlaikyti balansą tarp šių dviejų dalykų. Tyrimo medžiaga pasitarnavo parenkant viešbučio baldus, apšvietimą, taip pat projektuojant pačio viešbučio formą.

Viešbučio kambarių forma suprojektuota itin originaliai – jie primena kokonus, kuriuos apjungia linijinis stogas. Gautas rezultatas viešbučio svečiams leidžia mėgautis gamtos apsuptimi, tarsi įrodant, kad gamta ir statyba ne visada turi konkuruoti, o atvirkščiai – gali padėti vienas kitą atsiskleisti.