Perkėla tokiu metu - nuo 22 iki 6 valandos – neveikia. Galima būtų sukti ledo keliu, jau penkios paros jungiančiu Rusnę ir Šilutę, bet rizikuoti specialiųjų tarnybų transportui čia uždrausta.

Žinoma, pas ligonį medikai naktį į pirmadienį nuvyko. Jiems į pagalbą buvo atsiųstas Žemaičių Naumiesčio kaimiškojo ugniagesių punkto automobilis.

Jis ne tik perkėlė medikų komandą per užlietą ruožą, bet ir nuvežė iki ligonio namų. Iš ten jį su medicinos darbuotoja pervežė atgal iki kitapus užlieto ruožo laukusio greitosios pagalbos automobilio. Ligoninę pacientas pasiekė per ilgesnį nei įprasta laiką, nei įprasta, bet saugiai.
Tauragės apskrities policija
Potvynio apsemtose pievose ledo storis iki šiol nėra vienodas, važiuojant juo automobiliais, galima bet kada įlūžti.

Tačiau panašu, jog pirmadienio rytas susisiekimo problemoms su Rusne ir panašiems medicinos pagalbos teikimo trukdžiams padėjo tašką.

Pirmadienio rytą ant septintojo kilometro atkarpos liko 18 cm vandens gylis, ir traktorinėje perkėloje kelininkai šeštą valandą ryto jau nebeatnaujino darbo.

Tiesa, saugodami savo automobilius nuo slūgstančio vandens, dauguma vairuotojų šiandien vis tiek suko ta pačia, nuo sausio 23-iosios Rusnės bendruomenės aktyvistų ir seniūnijos darbuotojų paženklinta ledo trasa. Ji iki atlydžio yra ir bus saugi, žinoma, jei automobilininkai neišlaužys riboženklių ir nepasileis ten, kur kam patinka.

Per penkias paras ledo kelyje nebūta jokių incidentų.
Tačiau artėjant sinoptikų pranašaujamam atšilimui, Tauragės apskrities policija suskato platinti perspėjimus apie riziką renkantis ledo kelią.

„Potvynio apsemtose pievose ledo storis iki šiol nėra vienodas, važiuojant juo automobiliais, galima bet kada įlūžti. Taip pat itin atsargūs turėtų būti ir apsemtų vietų gyventojai – einant ledu, reikia būti ypač apdairiems, elgtis atsakingai, kylant temperatūrai arba pastebėjus ledo suplonėjimą bei randantis properšoms, ledu geriau nebevaikščioti. Policija įspėja, kad už chuliganišką ir pavojingą vairavimą baudžiama įstatymų numatyta tvarka. Transporto priemonių vairuotojų elgesys, keliantis pavojų eismo saugumui ir žmonių sveikatai ar gyvybei ledo sukaustytose pievose, nebus toleruojamas“,- rašoma pranešime spaudai.

Tuo tarpu praėjusį šeštadienį ant ledo laukais tapusių pievų už Šilutės miesto nuotekų valymo įrenginių smagiai varžėsi ne tik automobilių, bet ir bagių, keturračių motociklų, retro ir motokroso klasių motociklų viruotojai. Dėl Nemuno pievų ledo taurės čia rungėsi 56 dalyviai.

Šių varžybų organizatoriai tikisi, kad Nemuno pievų ledo taurės renginys taps krašte tradiciniu.