Vilniaus pašonėje susitikę du šunys ėmė smagiai žaisti. O jų dūkimas matyti šuns akimis, kadangi buvo filmuota „GoPro“ kamera, pritvirtinta prie šuns kūno.

Šunys ne tik bėgiojo laukuose, bet ir išsimaudė vandens telkinyje. O galiausiai Hulos šeimininkas nutarė pademonstruoti, kaip greitai gerą uoslę turintis šuo jį suranda.

Nufilmuotą šunų elgesį sutiko pakomentuoti Šunų dresūros mokyklos „Urabdog“ vadovė Agnė Jazukevičiūtė. Ji sako, kad šunys yra socialūs gyvūnai ir jiems reikia leisti bendrauti ne tik su žmonėmis, bet ir su kitais keturkojais.

„Niekada nesuprasiu ir tų šeimininkų, kurie norėdami tapti visatos centru savo augintiniui nuo mažens griežtai draudžia bet kokį kontaktą su kitais šunimis. Dažnai rezultatas gali būti net priešingas - juk uždraustas vaisius saldus ne tik mums, žmonėms. Leiskime šunims būti šunimis su savo asmenybe, individualiu temperamentu ir besikeičiančiais poreikiais“, - dėstė A. Jazukevičiūtė.

Tačiau ji pažymėjo, kad abu šunys turi jaustis vienodai gerai.

„Svarbu, kad žaidimas būtų abipusis. Jeigu vienas nuolat lipa ant galvos, o kitas tik desperatiškai bando pakilti nuo žemės - žaidžia tik vienas. Jeigu vienas bėga ratu pabrukęs uodegą, o kitas kiek įkabindamas vejasi, vėl - žaidžia tik vienas. Tokiais atvejais reikėtų įsikišti šeimininkams ir kontaktą nutraukti. Nepalikite šunų savarankiškai „išsiaiškinti santykių“ - pasekmės gali būti liūdnos ir ilgalaikės. Taip pat reikia nepamiršti, kad šunys yra skirtingi. Jeigu jūsų šuo nesidomi gentainiais, versti bendrauti tikrai nereikia. Kaip ir visur reikalingas sveikas protas: tai, kas tinka ir patinka vienam, nebūtinai tiks kitam“, - kalbėjo šunų dresūros specialistė.

Ar kiekvienas šuo ieško savo šeimininko? Kaip aiškino A. Jazukevičiūtė, jei tarp šeimininko ir gyvūno yra tvirtas ryšys, šuo tikrai bandys ieškoti žmogaus.

„Tai šuniui tikrai neprivalu. Bet jeigu šunį turite ne pirmą dieną, labai tikėtina, kad dažnas pasislėpus šeimininkui tai suvokęs pradės sekti kvapu jo ieškodamas. Jei jūs pasivaikščiojimo metu miške pasislėpėte už kelių medžių, o šuo apsidairęs nupėdina ramiai į kitą pusę ir užsiima toliau savo reikalais, rekomenduočiau susirūpinti tarpusavio ryšiu, o ne abejoti šuns uosle. Priklausomai nuo veislės šuo turi nuo 125 iki 300 milijonų kvapui jautrių receptorių. Palyginimui - žmogus gali pasigirti tik apie 5 milijonais receptorių“, - teigė A. Jazukevičiūtė.

Daugiau Hulos nuotykių galite rasti čia.