Rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“ atskleidė, kad Lietuvoje bus pirmą kartą registruotas putpelės kiaušinis. Yra didelė tikimybė, kad Kauno rajono gyventojos augintinės kiaušinis atsidurs Lietuvos rekordų knygoje.

„Skardžio“ sodų bendrijoje gyvenanti R. Brazinskienė keletą dešimčių putpelių laiko nuo birželio. Tačiau iki šiol moteris negalėjo patikėti, kad išauš diena, kai viena augintinių ją pradžiugins 24 gramus sveriančiu kiaušiniu.

Iki šiol jos auginamų putpelių kiaušiniai siekė 12 – 14 g. O jei pasitaikydavo 16 gramų kiaušinis, jį moteris vadindavo tikru milžinu.

Rasa, norėdama, kad praėjusios savaitės pabaigoje jos rastas kiaušinis atsidurtų Lietuvos rekordų knygoje, kreipėsi į „Factum“ agentūrą, kuri jai nurodė atlikti „namų darbus“.

„Aš turiu kiaušinį nufilmuoti ir agentūrai nusiųsti filmuotą medžiagą. Kol kas dar nieko nepadariau, bet tikiuosi viską atlikti. Neturiu kameros. Na, manau, kad pavyks nufilmuoti ir fotoaparatu. Tikiuosi, kad viskas pavyks“, - užgriuvusiais rūpesčiais dalijosi ypatingo radinio savininkė.

Savam naudojimui putpeles auginanti moteris teigė, kad jas pirko tik todėl, kad gyvenant soduose nėra galimybės laikyti vištų.

O pasidomėjus, dėl kokių priežasčių paukštis galėjo padėti didžiulį kiaušinį, Rasa svarstė, kad tam įtakos galėjo turėti ir subalansuotas pašaras.

„Gal joms patinka pašaras. Aš jas palepinu: dilgėlių paraunu iš patvorio, garšvos parūpinu, morkų patarkuoju, kiaušinių lukštų, padžiovintų duodu. O daugiau jokių stebuklų nėra“, - atskleidė moteris.

Kai rekordas bus užfiksuotas, Rasa GRYNAS.lt atskleidė, kad kiaušinio atminčiai nepasiliks, o paprasčiausiai jį suvalgys. „Šitą faraoninės putpelės kiaušinį aš suvalgysiu. Kur daugiau jį dėti?“ - kalbėjo pašnekovė.