Kad viskas vyktų greičiau, vieni įdėmiai ieško kambarinių gėlių pumpurų ar naujų ūglių, kiti virtuvėje pasodina pipirnių arba vienišą svogūną. Net gėlių parduotuvių lentynose jau vasarį atsiranda pavasarinių gėlių: hiacintų, tulpių, plukių, narcizų vazonėliuose, prasideda ir didžioji sėklų prekyba. Jau vasarį galima pražydinti ir kai kurių medžių bei krūmų šakeles – po žiemos ramybės, suklaidintos kambarių šilumos, jos išskleidžia savo žiedus. Gal ir Jūs pasiilgote žalios spalvos?

Laukdami džiugaus gamtos atgimimo pasirūpinkime savo pavasarine nuotaika jau dabar sukurdami klasėje, namuose savo Žaliąją palangę.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyrius kviečia mokinius ir jų šeimas pavasarį sutikti įsirengus tokias geros nuotaikos saleles ir dalyvaujant konkurse „Mano žalioji palangė“. Konkurso eiga ir tvarka aprašoma nuostatuose. Darbus konkursui reikia pateikti iki 2013 m. gegužės 6 dienos.

Konkurso nuostatus rasite ČIA.

Tad sutvarkę savo pasirinktą palangę iki gegužės galite tikėtis gražiai užaugusios žaliosios salos kambaryje. Konkurso tematika laisva, tačiau kurti Žaliąją palangę paprasčiau pasirinkus augalus „siejančią“ temą. Jos nurodomos nuostatuose, galima pasirinkti ir savąją.

Gegužės 9–13 d. kviečiame aplankyti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro www.lmnsc.lt bei partnerių tinklalapius, socialinio tinklo „Facebook“ Gamtinio ugdymo skyriaus puslapį, kuriuose visi (net tie, kurių palangės iki šiol tuščios) galės balsuoti už patikusį darbą.

Gegužės 18 d. bus išrinkta Metų žalioji palangė, o visų geriausių darbų autoriai dalyvaus VU botanikos sode vyksiančiame konkurso baigiamajame renginyje ir bus apdovanoti. Tačiau turbūt geriausias apdovanojimas – bendravimas su žaliaisiais draugais ir jų teikiami rūpesčiai bei džiaugsmai.