Tai jau nebe pirmas namas iš jūrinių konteinerių Williamsburge, viename iš Niujorko rajonų. Šis namas pavadintas Carolls namu, konstruojamas iš 21 jūrinio metalinio konteinerio privačiam klientui. Šio darbo ėmėsi vadinamosios „krovininės architektūros“ (statybos iš jūrinių konteinerių, angl. cargotecture) specialistai „LOT-EK“.

Tiesa didžiausias siurprizas šiame name – forma. Pažvelgęs į pastatą iš priekio tikrai nepasakytum, jog kada nors jis virs prabangiu namu, tačiau paėjus už kampo matyti, jog jis preciziškai lygiai nupjautas žemyn, lyg būtų konstruojamas ne pastatas o nauja trasa slidininkams ar riedučių mėgėjams.
Namo iš jūrinių konteinerių vizualizacija

Kompanijos „LOT-EK“ atstovai teigia, jog konteineriai buvo pjaunami įstrižai ir viršuje, ir apačioje taip sukuriant įspūdingą namo profilį, siekiant priminti apie Williamsburgo rajono industrinę praeitį ir kartu siekiant išsiskirti kitų namų kaimynystėje.

5000 kvadratinių pėdų (daugiau nei 450 kv. metrų) namo gyventojai tikrai nepritrūks erdvės. Čia bus įrengta netgi baseino zona ir vidinis kiemas.

Nors iš pirmo žvilgsnio sprendimas tiesiog „nurėžti“ visus tris aukštus gali atrodyti kaip didmiestyje brangios gyvenamosios erdvės švaistymas, tačiau kiekvieno aukšto vidinė pusė atveriama stiklo siena, taigi namui tokiu būdu nestinga šviesos, o visa jo kvadratūra yra išnaudojama gyvenamosioms erdvėms (pusiau nurėžtuose aukštuose bus kuriamos terasos).

Taip šiuo metu atrodo dar neužbaigtas namas Niujorke

Pagal architektų vizualizacijas matyti, jog namas bus nudažytas ruda spalva ir pusėje, kuri išeina į gatvę, turės vos kelius plonyčius langelius. Visa šviesa bus gaunama iš vidinėje pusėje įrengtų stiklinių sienų, taip pat langai atsivers į namo vidų.

Apačioje, šiek tiek žemiau gatvės lygio, bus įrengtas asmeninis šeimos garažas.

Tiesa kol kas namas labiau panašus į aptriušusį seną bendrabutį, nei į modernią rezidenciją. Kaip šiuo metu atrodo šis būstas galite pamatyti paspaudę ŠIĄ nuorodą.