Į GRYNAS.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Marius, pastebėjęs, jog jau gerą savaitę, maždaug nuo kovo 9-osios, sostinės Kalvarijų gatvėje beveik nebėra spalvotųjų rūšiavimo konteinerių. Netrukus GRYNAS.lt žurnalistai įsitikino – anksčiau pūpsoję netoli Žalgirio ir Kalvarijų gatvių sankryžos, bei daugiabučių kiemuose ties Tauragnų ir Pramogų arenos stotelėmis konteineriai iš tiesų dingo.

Išsiruošę į kelionę nuo Žaliojo tilto antrinių žaliavų konteinerius pastebėjome tik prie „Reval Inn“ viešbučio ir Baltupių rajone.

Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkosaugos ir energetikos departamento direktorius Kęstutis Karosas teigė negirdėjęs apie dingusius konteinerius, tačiau antrinių žaliavų konteinerių vieta yra derinama su savivaldybe ir juos perstatyti ar nuimti niekam nepranešę atliekų vežimo bendrovės negali.

„Konteinerius gali išvežti nebent pakeitimui. Jei norima keisti vietą, kviečiama komisija, kuri sprendžia, ar nauja vieta tinkama, - teigė Kęstutis Karosas. - Jeigu tai ne masinis reiškinys, gali būti, kad tie konteineriai buvo sudeginti ar sudaužyti. Jei ketinama kažką keisti, mes turėtume žinoti.“

Bendrovės „Ecoservice“ atstovė Inga Kovalionok teigė, jog bendrovė konteinerių skaičiaus nesumažino, o dar pastatė naujų.

„Kadangi ateina pavasaris, bendrovės taiso savo konteinerius. Gyventojams nėra ko nerimauti – jei Šnipiškių rajone jie laikinai nuimti, per dvi-tris savaites „varpeliai“ bus pastatyti atgal,“ - teigė I. Kovalionok.

Netrukus paaiškėjo, jog konteineriai priklausė bendrovei „VSA Vilnius“.

„Taip konteineriai priklausė mums, - dingimo detektyvą užbaigė įmonės atstovė Jūratė Antanaitytė – Voldemarienė. - Tik bendrovė „Šnipiškių ūkis“ nusprendė atsisakyti mūsų paslaugų, todėl juos ir išsivežėme. Dabar su „Šnipiškių ūkiu“ sutartį pasirašė kita „Icor“ įmonių grupei priklausanti kompanija. Jie pastatys naujus savo konteinerius, tačiau nežinau savivaldybės reikalavimų, tad negaliu atsakyti, kiek laiko užtruks toks pakeitimas."