Ūkininkė B. Dapkienė suprato, kad kengūriukas pabėgo birželio 23 d. rytą. Aplink teritorijoje ji pamatė primėtytų akmenų ir skylę elektriniame tinkle, o naujo augintinio aptvare jau nebuvo. Moteris įtaria, kad kažkas į kengūrą mėtė akmenis, gyvūnas išsigando ir pabėgo.

Surasti Ajezulį su aplinkinių gyventojų ir medžiotojų pagalba pavyko birželio 25 d.

„Galvojau, kad nerašysiu pareiškimo policijai, kai suradome kengūriuką, bet vėlesni įvykiai privertė kreiptis į policiją, kad būtų ištirtas įvykis“, – portalui Grynas.lt pasakojo moteris.

Pasak jos, kai aplinkiniai gyventojai pranešė, kur pamatė kengūriuką, ūkininkė su vyru ir veterinaru išskubėjo parsivežti Ajezulio namo.

„Kengūriukas buvo apie 10 km nuo namų. Šukavome mišką. Ajezulį pamatė vyras. Kengūriukas jau buvo išmokęs reaguoti į savo vardą, išgirdęs mus be baimės jis pakėlęs ausytes klausėsi. Negalėjau net pagalvoti, kad jis sužalotas“, – prisiminė B. Dapkienė.

Moteris iš pradžių sakė svarsčiusi kengūriuką šaukiant parsivaryti namo pėsčiomis, kad jis parstriksėtų, tačiau vėliau dėl aplink esančių griovių nuspręsta su veterinaro pagalba kengūriuką primigdyti ir parsivežti atgal į ūkį.

Birutės Dapkienės ūkis

„Po kokių 7 minučių jau buvome namuose ir veterinaras jau sako, kad Azejulis negyvas. Dar pagalvojau, kad jis miega po migdomųjų, bet, deja, jo netekome. Nors veterinaras antišoko priemonių suleido, bandė gaivinti širdies masažu, kengūriukas nebeatsigavo“, – pasakojo ūkininkė.

Po skaudžios ūkininkei nelaimės kengūriukas nugabentas atlikti skrodimą.

„Specialistai išvadose parašė, kad mirties priežastis – kvėpavimo sustojimas, bet esmė, kad jis būtų anksčiau ar vėliau vis vien numiręs, nes rastas vidinis kraujavimas, anemija prasidėjusi ir sulūžęs šonkaulis“, – vardijo pašnekovė, galvojanti, kad pavojingai sužaloti gyvūną galėjo piktavalis žmogus.

Ūkininkė viliasi, kad policija atliks savo darbą ir kartu jai perduos kamerų įrašus, kurios stebi teritoriją.