Renginio metu magišką pasirodymą surengs Lietuvoje gerai žinomas iliuzionistas Mantas Wizard, šventinę nuotaiką kurs vaikų estrados studija „Svajonių gija“. Kauno technologijos universiteto Studentų mokslinės draugijos nariai - studentai, kurie žino, jog mokslas neapsiriboja tik teorija, rodys įdomius ir kvapą gniaužiančius eksperimentus. Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokykla šventės dalyviams paruošė įvairių veiklų: filmų seansus su naujuoju sodo gyventoju grifu Tugarinu, įdomius žaidimus mažiesiems ir jų tėveliams ir kūrybines dirbtuves prie begemotuko Geluk.

Taip pat vyks užburiančios, gamtos ir gyvūnijos paslaptis atskleidžiančios edukacijos. Mažieji šventės dalyviai pieš kartu su „Vaikų pilies“ personažais.
Sezoną padės atidaryti iliuzionistas Mantas Wizard

Šventės metu zoologijos sodo lankytojai pirmieji šiais metais pamatys kapucinus ir anubius rekonstruotuose lauko voljeruose. Rėmėjų ir pagalbininkų dėka šis visus metus kurtas projektas tapo realybe: šventės metu skelbiamas renovuoto beždžionyno atidarymas.

Tad balandžio 26 d. 13 val. zoologijos sodas visus didelius ir mažus kviečia dalyvauti šventėje ir patirti nepamirštamų įspūdžių.

2014 m. sausio 1 d. Lietuvos zoologijos sodo ekspoziciją sudarė 206 gyvūnų rūšys ir 1852 eksponatai: 54 rūšių žinduoliai; 58 rūšių paukščiai,  27 rūšių ropliai, 9 rūšių varliagyviai, 53 rūšių žuvys.

Apie 130 rūšių (63,1 %,) sudaro retos rūšys, įtrauktos į Tarptautinę raudonąją knygą.

Zoologijos sodas dalyvauja 13 europinių retų rūšių išsaugojimo ir veisimo programų, 9-iose europinės retų rūšių (ESB) ir 6-iose tarptautinės retų rūšių kilmės knygos programose.