„Tarp Rusnės ir Šilutės užlietomis pievomis pernykšte kelių kilometrų ilgio trasa važiuoti šiemet pavojingiau, nes tuščios ertmės po ledo danga didelės, jos atsirado ir plečiasi potvyniui slūgstant. Žymiai saugiau nuo Šyšos kaimo per užšalusią zoną važiuoti link Rupkalvių kaimo lentpjūvės iki jos vedančia vieškelio trajektorija. Kelio ribos gerai matyti, o įstrigus ištraukti mašiną nebūtų bėdos“, - kalba vietiniai žmonės.

Iki Šilutės nuo Rupkalvių lentpjūvės - tik pora kilometrų neužlietu keliu.

Kad nereiktų gaišti eilėse prie traktorinių tralų perkėloje prie užlietos kelio Šilutė-Rusnė atkarpos, vietos landšaftą gerai žinantys automobilininkai renkasi ledo trasą. Patys ją išžvalgė, ištyrinėjo ir savo ratų vėžėmis ryškiai nužymėjo.

Šiandien keletas vyrų lede susmaigė kuoliukus su gairėmis, žyminčiomis saugią trasą, prasidedančią nuo kelio Šilutė - Rusnė pakelės tilto per Atmatą prieigose.

Pernai potvynio užlietose ir ledu sukaustytose žemaslėnio pievose netoli tilto per Atmatą Rusnės salos bendruomenė pirmą kartą istorijoje surengė Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, Vasario 16-osios, minėjimą. Į jį susirinko keli tūkstančiai žmonių ne tik iš Rusnės, Šilutės, bet ir kaimyninių rajonų.

„Jei bus tvirta danga, ir šiemet šią šventę čia rengsime“, - sako salos gyventojas, „Pakalnis vingis“ turizmo sodybos savininkas Raimondas Plikšnys.

Ledo kelią, kuris tęsiasi apie 1,5 kilometro, gairėmis nužymėjo ir ledo storį išmatavo rusniškiai turizmo verslininkai Simas Knapkis, Raimondas Plikšnys ir dar du seniūnijos darbininkai.

„Garantuojame, kad trasoje, kurią pažymėjome, yra dvidešimt ir daugiau centimetrų ledo storis, jis saugus ir pėstiems, ir važiuotiems. Bet prašytume nuo paženklintos trajektorijos nenukrypti, kad neatsitiktų kokia bėda...“, - perspėja trasos rengėjai.