Bendrojo pagalbos centro operatorius, gavęs apie tai pranešimą, iš karto jį perdavė Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro budintiems pareigūnams. Jie nedelsdami susisiekė su Varėnos aplinkosaugininkais. Šie skubiai nuvyko į vietą, kur  jų laukė skambinęs žmogus ir išlaisvino iš kilpos stirną. Kadangi nuo skambučio iki stirnos išlaisvinimo praėjo tik 30 minučių, pavyko išgelbėti jos gyvybę.

Aplinkosaugininkai, apieškoję vietovę, surado dar tris kilpas. Jie numano, kas šiame miške galėtų spęsti spąstus gyvūnams, todėl dabar itin akylai kontroliuos šią teritoriją.

Anot Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Gyvūnijos naudojimo kontrolės priežiūros skyriaus vedėjo Kęstučio Motiekaičio, kasmet į kilpas patenka dešimtys stirnų. Už kilpų statymą asmenims gresia nuo 579 iki 1737eurų bauda: „Atlygintinos žalos dydis priklauso nuo pastatytų kilpų ir į jas įkliuvusių gyvūnų skaičiaus. Tokios pat baudos taikomos už kilpų, skirtų medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti, laikymą, gaminimą, pirkimą ar pardavimą.“

Pasak K. Motiekaičio, žmonėms įkliūti į kilpas nėra didelė tikimybė:  „Net ir patekus į kilpą žmogui būtų gan paprasta išsivaduoti. Kartais pasitaiko atvejų, kai žmonės netyčia į jas patenka, tačiau iš jų išlenda paprastai, dažniausiai net nereikia kviesti jokios pagalbos. Kita situacija yra su spąstais, yra buvęs vienas įvykis, kuomet asmuo į juos įkliuvo ir patyrė tam tikrus sužalojimus, tačiau jam pačiam pavyko iš jų išlįsti. Dėl to žmonėms nevertėtų pernelyg pergyventi ir bijoti patekti į kilpą ar spąstus, tačiau nereiktų prarasti budrumo.“

GRYNAS.lt primena, kad už neteisėtą medžioklę gali tekti sumokėti virš 1700 eurų baudą. Taip pat pastebėjus vykdant neteisėtą medžioklę, konfiskuojamos sumedžiotiems gyvūnams gabenti naudojamos transporto priemonės ir visi kiti įrankiai susiję su padarytu pažeidimu.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus, brakonieriavimo atvejus, kitus su laukiniais gyvūnais susijusius įvykius, aplinkos taršą ar kitą jai daromą žalą žmonės gali pranešti bet kuriuo paros metu Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.