Net į kišenę telpančius keturkojus draugus į keltą Smiltynėje pasiėmę keleiviai turi nupirkti jiems bilietą už 5 Lt. Tuo tarpu bilietas žmogui kainuoja beveik perpus mažiau – 2,9 Lt.

„Už malonumą reikia mokėti“, - toks buvo trumpas kelto darbuotojos paaiškinimas žmonėms, nusistebėjusiems, kad už bilietą nykštukiniam šuniukui teko sumokėti brangiau nei už pačių kelionę.

Nesvarbu, kokio dydžio šuo, katė ar kitas naminis gyvūnas - mokestis bus toks pats.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ marketingo specialistas Egidijus Žiaušys GRYNAS.lt pasakojo, kad nusiskundimų dėl tokios kainodaros tenka išgirsti gana dažnai, todėl šiuo metu bandoma kainas gyvūnams pakeisti.

„Tačiau jas nustatome ne mes, o Valstybinė kainų komisija, todėl viskas vyksta gana lėtai. Jei patys galėtume priimti sprendimus dėl kainų, viskas būtų padaryta kur kas greičiau, mums ši problema žinoma“, - sakė jis.

E.Žiaušys pasakojo, kad jo žiniomis, vienas iš motyvų dėl tokių kainų gyvūnams buvo siekis apsaugoti pajūrį nuo šiukšlinimo, nes Lietuvoje šeimininkai dar nėra pripratę prie gyvūnų priežiūros kultūros. „Bet mes esame už tai, kad kainas reikia peržiūrėti“, - dar kartą pabrėžė jis.

Oficialiame kelto kainoraštyje taip pat galima rasti informaciją, kad bilietas karvei arba arkliui kainuoja 10 Lt. „Tiesiog šitos kainos buvo nustatytos gana seniai, kai tai dar buvo aktualu, dabar tokių atvejų beveik nepasitaiko“, - sakė E.Žiaušys.

Pasak jo, keliaujančių be bilietų gyvūnų perkėlose beveik nebūna: „Žmogus stovi prie įėjimo ir tikrina visus įeinančius, būtų sunku nepastebėti šuns. O jei automobilyje kur pasislėpė po sėdyne, čia jau žmogaus sąžinės reikalas, neturime galimybių kiekvieną kartą tikrinti viso automobilio“.

Norintiems vykti į tolimesnius Kuršių nerijos miestelius už augintinius mokėti nebereikia – kišenę paplonins tik ekologinis mokestis prie Alksnynės posto, skaičiuojamas už transporto priemonę.