Juo siekiama atskleisti eko-dizaino žavesį – parodyti, kaip galima dar kartą panaudoti daiktus ir įtikinti žmones, kad tai gali tapti neatsiejama jų buities dalimi, gražia interjero detale ar aksesuaru.
Citata
Tegu nenusimena tie, kurie neturi pagaminto daikto – konkursui galima teikti ir eskizus, o jei dalyvio darbas pateks į antrąjį etapą – šiuos ezkizus reikės paversti realybe.

Konkurse skatinami dalyvauti jauni menininkai, kurie turi galybę idėjų, jas įgyvendina, bet neturi kur jų realizuoti. Šiuo konkursu norima paskatinti jaunimą prikelti jau nebereikalingus ar nenaudojamus daiktus antram gyvenimui, paversti juos ne mažiau patraukliais už naujus.

Ką galima tokiu būdu perdirbti? Tai gali būti nauja rankinė iš jau nebereikalingų džinsų, auskarai iš plastikinio butelio, fotelis iš nebereikalingų rūbų, lėkštė vaisiams iš senos plokštelės ar taurės iš tuščių vyno butelių. Internete galima rasti milijonus daiktų perdirbimo pavyzdžių, bet, manome, kad lietuviai yra dar išradingesni.

Konkurse gali dalyvauti visi norintys, nes darbai bus vertinami trijose kategorijose: studentų, dėstytojų ir profesionalų bei neprofesionalų. Tegu nenusimena tie, kurie neturi pagaminto daikto – konkursui galima teikti ir eskizus, o jei dalyvio darbas pateks į antrąjį etapą – šiuos ezkizus reikės paversti realybe. Jei daiktas jau pagamintas – konkursui galima teikti jo nuotraukas su aprašymu. Visų idėjų laukiame iki lapkričio 10 d.

Geriausi darbai, sutikus autoriui, bus parduodami elektroninėje parduotuvėje. Tad, žmogus, nusipirkęs daiktą ne tik padės saugoti gamtą, bet ir parems jauną menininką bei gaus visą informaciją, iš ko jo pirkinys yra pagamintas. 

Tad, jei nusišypsojote perskaitę straipsnį ir jau turite idėją, ką galima padaryti iš seno daikto – spustelkite ŠIĄ nuorodą.

Konkursą organizuoja viešoji įstaiga „RV Agentūra“.