Pirmieji nedideli „Darom“ žingsniai buvo žengti 2008 metais Estijoje. Kiekvienais metais tie žingsniai augo ir apėmė ne tik daugiau žmonių, bet ir žengė į kitas šalis.

Lietuvoje„Darom“ sulaukė milžiniško pasisekimo: pirmaisiais metais akcijoje „Darom‘08“ dalyvavo apie 5000 žmonių, o į „Darom‘11“ susirinko net virš 100 tūkst. gamtosaugos problemoms neabejingų piliečių! Buvo surinkta per 10 tūkst. tonų atliekų, o akcijoje dalyvavo kas 30-tas Lietuvos pilietis! Tačiau tai tik nedidelis žingsnis ilgoje „Darom“ kelionėje. „Darom‘11“be šiukšlių rinkimo taip pat vykdė kitas veiklas: rudeninė akcija „Gelbėkime kaštonus“, žiemos sniego kasimo akcija „Atrask šaligatvį“, pavasario inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta į namus“ ir vaikų vasaros stovykla „Galvok ekologiškai“. Taip pat „Darom“ vykdo pirmosios pagalbos mokymus prieš pavasarinę šiukšlių rinkimo akciją, mokymus apie kenksmingas atliekas, bei seminarus apie savanorystę.

Darom‘12“ bus ne mažiau veiklesni nei ankstesniaisiais metais. Kaip ir įprasta, kovo mėnesį laukia inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta į namus II“ , skirta mokyklinio amžiaus vaikams, kurie pagamins inkilus ir akcijos metu juos pakabins. Bus filmuojamas smagusis flashmob‘as „Mes Darom“, kuriame galės dalyvauti visi norintys. Vyks „Darom“ prisistatymo vakaras, kuris bus skirtas visiems kauniečiams, jo metu bus pristatoma organizacija ir akcija, o norintieji galės tapti savanoriais. Be abejo bus organizuojami mokymai, seminarai ir konferencijos bei žinoma šiukšlių rinkimo akcija. Taip pat negalima užmirši vasaros stovyklos, kuri bus skirta 12-15 metų vaikams. Joje bus plėtojama ekologijos tema ir per visą stovyklos laiką vyks teminiai užsiėmimai.