Kjeragbolteno akmuo

Kjeragboltenas – akmuo, įstrigęs tarp uolų maždaug 1 km aukštyje, nuo kurio atsiveria nuostabūs vaizdai, traukiantys ekstremaliuosius adrenalino fanatikus. Tai labai populiari ir turistų lankoma vieta Norvegijoje. Vis dėlto kai palyja, ši vieta tampa labai pavojinga, nes didžiuliame aukštyje esantis akmuo tampa slidus ir nuo jo nukristi nėra sunku.

Tag someone you love ❤ 📍: Kjerag, Norway 📷: @_glooobetrotter

A photo posted by Mitt Norge (@mittnorge) on Mar 1, 2016 at 3:07am PST

Huayna Picchu

Nuo Huayna Picchu viršūnės galima pamatyti visą legendinio prarastojo inkų miesto Maču Pikču panoramą. Tačiau ši viršūnė – nemenkas iššūkis. Ji yra 2 720 metrų virš jūros lygio ir 360 metrų aukštesnė už Maču Pikču. Iki jos užlipti teks stačiais laiptais ir tokį iššūkį įveiks tik nebijantis aukščio žmogus.

Huashan kalnas

Kinijos kalnuose yra neįtikėtino sudėtingumo pažintinis takas, nuo kurio atsiveria nuostabūs vaizdai, tačiau juo pereiti ryžtasi tik patys drąsiausi. Jo plotis labai mažas – vos kelios lentos, o po kojomis – bedugnė. Žinoma, taku einantys žmonės yra prisirišę.

Didysis kanjonas

Didysis kanjonas yra stačių šlaitų tarpeklis Arizonos valstijoje, JAV. Didžioji dalis tarpeklio užimamo ploto priklauso Didžiojo kanjono nacionalinio parko teritorijai. Tarpeklį išgraužė Kolorado upė bei jos intakai per daugiau kaip 6 milijonus metų. Daugybė ekstremalių pojūčių mėgėjų nori fotografuotis ant uolų krašto, kur yra pavojingiausia.

🐣 #grandcanyon #crandcanyonnationalpark #topoftheworld #traveltheworld #viewporn #isnttheworldbeautiful

A photo posted by Selina van Houten (@selinavanhouten) on Oct 16, 2015 at 1:27am PDT

Mohero uolos

Uolos yra iškilusios iki 214 m. virš Atlanto vandenyno lygio. Mohero uolos yra Airijos pasididžiavimas ir vienas įspūdingiausių jos kraštovaizdžio elementų. Visi nori papozuoti ant uolos krašto, kur vienas neatsargus žingsnis gali kainuoti gyvybę.