Ta proga Jūrų muziejaus delfinariume buvo surengta akcija „STOP kadras: pasaulinis vandenynas TAVO rankose“, kurios metu lankytojai improvizuotoje povandeninėje fotostudijoje buvo kviečiami sukurti situaciją, atspindinčią ekologišką elgesį. Iš pateikto rekvizito dalyviai kūrė ruoniuko ar žuvų gelbėjimo iš tinklų ir panašias scenas.

Pritrūkus idėjų, kaip pagelbėti pasauliniam vandenynui, į pagalbą galima buvo pasitelkti elektroninį muziejaus gidą, kuriame gausu informacijos apie  povandeninį pasaulį. Šis, šešiakalbis gidas, įdiegtas bendradarbiaujant projekte BalticMuseums 2.0 Plus su kitais prie Baltijos jūros esančiais jūrų muziejais. Geriausių ekologinių nuotraukų autoriai buvo apdovanoti, o jų sukurtos ir užfiksuotos scenos demonstruojamos prieš delfinų pasirodymus.

Kartu su „STOP kadro“ povandenine laboratorija buvo surengtas edukacinis žaidimas „Rūšiuoju atliekas teisingai“, veikė eko pažadų augti švarioje pakrantėje akcija. 

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, pasaulinio Vandenyno diena – puiki proga pabrėžti kiekvieno žmogaus asmeninį indėlį į aplinkos pokyčius ir artimiausios mums– Baltijos jūros ekologiją.