Kaip praneša, dailymail.co.uk, gyvūnėlio šeimininkė išdresavo savo augintinį taip, kad šis be jokių problemų galėtų lipti stulpu, ant jo suktis, keisti sukimosi kryptis ir būdus. Šis vaizdelis, socialiniuose tinkluose peržiūrėtas tūkstančius kartų, buvo nufilmuotas Permėje, Rusijoje.

Pastaruoju metu stebimas itin didelis susidomėjimas lėtaisiais loriais, kuriuos žmonės nori laikyti kaip naminius gyvūnėlius dėl didelių, neįtikėtinai mielų akių, tačiau gamtosaugininkai tam priešinasi. Jų teigimu, šis mielai atrodantis gyvūnas iš tiesų yra vienintelis nuodingas primatas pasaulyje. Savo gleivinėje jis turi specialų nuodų „maišelį“.

Iškilus pavojui Lėtasis loris juos ištraukia į burną ir spjauna arba kanda aukai. Retais atvejais jais išsitepa kailį, kad atbaidytų grobuonį. Specialistai teigė, kad žmogui šie nuodai gali būti mirtini.

Pasaulinė organizacija International Union for Conservation of Nature skaičiuoja, kad pasaulyje dėl masinių miškų kirtimų jau yra išnaikinta daugiau kaip pusė lėtųjų lorių populiacijos, todėl šie gyvūnai priskiriami prie rūšių, kurioms gresia išnykimas.