Vilniečiui Jonui Šerpyčiui vandalai prieš pat Šv. Kalėdas pateikė „šventinę staigmeną“. Vilniaus rajone sodų bendrijoje, privačiame sodininko sklype, jie nupjovė 32 metus augintą ir puoselėtą eglių gyvatvorę. Medžiai niekam netrukdė, auga šalia sodininkų keliuko. 65 nukirstas eglutes vandalai sumetė čia pat sodo teritorijoje.

Dėl įvykio yra kreiptasi į policijos pareigūnus, jie situaciją tiria. Istoriją GRYNAS.lt papasakojo pats sodininkas J. Šerpytis.

„Vaizdas yra klaikus. Manau, kad čia yra kerštas buvusio pirmininko buhalterės. Ji labai nemėgo mano medžių. Aš sužinojau mieste, man pasakė, kad mano sode kažkas šeimininkauja. Atvažiavau į sodą ir man taip ir atsikabino žandikaulis: mano eglaitės išpjautos, jos mano teritorijoje“, - pasakojo sodininkas.

Pasak pašnekovo, kaltininkas jau yra nustatytas: „Paskambinau policijai, jie viską nufilmavo, nufotografavo, surašė aktą, parašiau pareiškimą. Patirta žala yra didžiulė, ypač moralinė žala, juk auginau 30 metų šiuos medžius. O kokia žala gamtai ir kokia materialinė žala, turi nustatyti aplinkosaugininkai. Moteris, kuri man atkeršijo, pati pripažino, kad taip padarė, ji net nesigina. Tokį turiu džiaugsmą Naujiems metams.“