Savo ruožtu patys poilsiautojai tiek ir Lietuvos, tiek iš užsienio neslepia, kad mokesčiai norint atvažiuoti į Kuršių neriją, gerokai per dideli.Trumpa kelionė keltu per marias (į abi puses) su kemperiu kainuoja 110 litų, dar 70 litų reikia sumokėti įvažiuojant į Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją. Lygiai tiek, kiek ir 30 vietų autobusui. Tačiau akivaizdu, kad kemperis, kurio didžiąją konstrukcijos dalį sudaro plastikinės detalės, sveria kur kas mažiau nei autobusas, tad ir kelio dangai jo daromas poveikis yra kur kas menkesnis.

O už nakvynę kemperiu Nidos kempinge nuo Joninių sumokėjus dar 61 litą (iki Joninių - 10 litų mažiau), vienos nakties Kuršių nerijoje kaina perkopia 200 litų. O jei atvykstama išsinuomota transporto priemone? Kemperių nuomos kainos vasarą svyruoja nuo 260 iki 350 litų, o kartais ir daugiau.
Citata
Jie tik naudojasi mūsų sukurta infrastruktūra, palieka šiukšles, o nenakvoja viešbučiuose ir nevalgo kavinėse. Net ir šiandien mačiau aikštelėse stovinčius kemperius. Taip poilsiaudami jie neduoda jokios naudos Neringos verslui

Neringos savivaldybės meras tokius įkainius aiškina kemperiai atvykstančių turistų „mažą išlaidavimą“: „Šie turistai dažniausiai apsistoja neapmokestintose aikštelėse pajūryje ar šalia kelio. Jie tik naudojasi mūsų sukurta infrastruktūra, palieka šiukšles, o nenakvoja viešbučiuose ir nevalgo kavinėse. Net ir šiandien mačiau aikštelėse stovinčius kemperius. Taip poilsiaudami jie neduoda jokios naudos Neringos verslui“.

Nenorėdami švaistyti pinigų kelionei į Kuršių neriją kemperių savininkai renkasi šiapus marių esančius kempingus Giruliuose, Karklėje ar Palangoje.