Osle paskelbtas draudimas - pirmas toks žinomas atvejis, praneša "Ecouterre".

Šiam žingsniui ragino judėjimas "Mada prieš kailius" ("Fashion Against Fur"), surinkęs paramą daugiau nei dviejų šimtų mados industrijos atstovų, atsisakančių dirbti su tikru kailiu. Tarp jų yra žinomi dizaineriai Leila Hafzi, Thomas Ryenas iš "Undorn" ir Johnas Erlingas Vinnemas iš "JohnnyLove", taip pat norvegų "Elle", "Cosmopolitan" bei kiti žurnalai.
Apklausa

"Mums tai buvo labai natūralus pasirinkimas, nes nenorime, kad Oslo mados savaitė taptų scena, kurioje demonstruojami gaminiai, sukurti su gyvūnais elgiantis taip, kaip dėl rūpinimosi jų gerove jau uždrausta keliose šalyse", - sakė Paulas Vasbottenas, kas dvejus metus Norvegijos sostinėje vykstančio renginio vadovas.

Tuo metu norvegų kaimynai danai panašių planų neturi. "Mes įsitikinę, kad kailis yra esminis mados elementas ir neturime planų jį uždrausti Kopenhagos mados savaitėje", - komentavo Eva Kruse, Danijos sostinėje vykstančio mados renginio generalinė direktorė.

"Jei ūkiai, kur gyvūnai auginami kailiams, užsidarys Norvegijoje, gamyba tiesiog pajudės į kitas šalis - tokias kaip Kinija. Tada visiškai prarasime kontrolę dėl to, kaip elgiamasi su gyvūnais", - pridūrė ji.