„Nors pavadinimai „žvejų rojus“ ir „žvejybos rojus“ skamba gerai, tačiau negalime jų naudoti, nes tai jau registruoti įmonių pavadinimai. Todėl ieškome kito originalaus pavadinimo,“ – teigia aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Svarstoma, kuri vietovė, turtinga ežerų ir kitų vandens telkinių, turėtų tapti rojaus zona. Žvejų rojuje Aplinkos ministerija įsipareigotų užtikrinti vandens telkinių įžuvinimą ir sustiprintą gamtos apsaugą, o žvejybos, poilsio, turizmo ir kitų paslaugų infrastruktūra, informacine sistema turėtų pasirūpinti kaimo turizmo sodybų savininkai ir to krašto savivaldybės.

„Pavadinimas turėtų būti trumpas, bet aiškus, tinkamas ir informaciniams kelio ženklams,“ – sako L. Jonauskas.

Pavadinimą iki šių metų rugsėjo 2 dienos kviečiama siūlyti Aplinkos ministerijos„Facebook“ puslapyje.

Prizas - žvejo mėgėjo bilietas ir žvejybos leidimas vieneriems metams visoje Lietuvoje. Jį asmeniškai įsteigė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Geriausią pavadinimą išrinks Aplinkos ministerija, tačiau gali nutikti ir taip, jog nė vienas pavadinimas nebus pasirinktas kaip oficialus ir tinkantis pasirinktam žvejų rojaus regionui apibūdinti. Tokiu atveju originaliausio pavadinimo autorius vis tiek gaus prizą.