Neringos švyturys ant Urbo kalno šeštadienį taps traukos centru tiems, kas ieško ir moka priimti žaliąjį gamtos tvėrėjos spindulį, žadinantį žmogaus kūrybines galias ir skatinantį darnai ir pagarbai žemės šapui, grūdui, lapui, gyviui.

Šeštadienį 15 valandą prie Neringos švyturio devynios kūrėjų komandos iš Lenkijos, Latvijos, Ispanijos, Kanados pristatys savaitę čia kurtas savo floristines kompozicijas ir skulptūras, skirtas artėjančiam Neringos 50 metų jubiliejui.

„Tai yra antrasis tarptautinis Žemės meno festivalis, kurį rengiame Lietuvoje“,- GRYNAS.lt sakė vienas iš šio festivalio rengėjų, VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro
Kurorto verslo skyriaus vedėjas Aivaras Anužis.

Pirmąjį Žemės meno festivalį prieš porą metų Palangos Botanikos sode surengė ta pati viešoji įstaiga, jame dalyvavo ne tik Europos, bet ir Azijos šalių atstovai.

Floristiniai meno kūriniai gimsta iš natūralių gamtinių medžiagų, nekenkiant gamtai, neardant to, kas būdinga pajūriui, kopoms, Urbo priekalnei. Visi meno objektai – tai įkūnytos kūrėjų fantazijos iš ekologiškų medžiagų ir idėjinis natūralumo triumfas.

Parodos atidarymo metu veiks ir vienos menininkių sukurtų rūbų kolekcijos pristatymas.

Menininkai Markas Begeronas, Robinas Ouellet, Miranda Maria Jesus, Vadimas Vlasosvas, Jūratė Rekevičiūtė(Latvija), Antanas Mažonas, Aurelija Učvatovė, Rokas Žukauskas, Inga Kažemeikienė, Viktorija Bodunova, Mindaugas Kanonenka, Jurgis Ramanauskas, Renata Šostakaitė, Gražvydas Kardokas, Ineta Sukackienė , Vilma Klimavičienė, Birutė Žukauskienė, Martinas Jablinski, Monika Kudlacz atsakys į visus besidominčiųjų klausimus.