22 metų Michaeliui Watkinsui tokia bausmė paskirta už tai, kad pernai spalį jis įsilaužė į netoli Idaho centro esantį zoologijos sodą ir savo žiaurumu mušant gyvūną šokiravo visuomenę. Vyras kaltu pripažintas šių metų kovą.

Teisėja Lynn G. Norton atmetė gynybos prašymą, kad Watkinsonas nusipelnė lygtinio paleidimo, nes vyrui ir taip yra pakankama bausmė būti atpažįstamam, kaip „asmeniui, kuris užmušė šunbeždžionę Boise zoologijos sode“.

Teisėja teigė, kad ji norėjo vyrui tinkamos jo padarytam nusikaltimui bausmės kartu atsižvelgiant į tą faktą, kad jis yra 7 mėnesių kūdikio tėvas ir dar turi turėti teisę pakeisti savo gyvenimą, išpirkęs bausmę.

Anot prokurorų, Watkinsono nusikaltimą lėmė per didelis alkoholio kiekis. Nusikaltimo naktį jis su draugu padauginęs alkoholio sumanė įsilaužti į zoologijos sodą, norėdamas pagauti vieną iš ten gyvenančių beždžionių. Pasak teismo įrašų, vyras, įsiveržęs į primatų aptvarą, sučiupo šunbeždžionę ir įvyniojęs ją į savo švarką bandė permesti per tvorą.

Šunbeždžionė tam pasipriešino, bandė ištrūkti lauk, tai dar labiau įsiutino vyrą ir šis puolė į žiaurumus – daugybę kartų trenkė į gyvūno galvą ir kūną ir paliko šį numirti nuo daugybinių sužeidimų.