Parodoje yra virš 200 eksponatų ir žmonės gali aplankyti du skirtingus pasaulius: praeitį ir ateitį. 16 švedų dizainerių sukūrė unikalius drabužius, prie jų prisidėjo įvairūs dizaineriai iš skirtingų pasaulio šalių.

Parodoje paliestos svarbios aplinkosaugos temos, pavyzdžiui, medžiagų perdirbimas. Dalis rūbų yra pagaminta iš perdirbtos tekstilės. Švedijos mokslininkai kuria technologiją, kaip perdirbti senus tekstilės drabužius ir iš jų vėl išgauti medvilnę. Toks medvilnės išgavimo būdas galėtų žymiai sumažinti poveikį aplinkai, kuris yra padaromas tradicinio medvilnės auginimo būdu.

Įdomu tai, kad viena iš suknelių, eksponuojama parodoje, yra pagaminta iš perdirbtų padangų. Ir kas labiausiai neįtikėtina – parodoje galima rasti suknelę, sukurtą iš biologiškai skaidomo pieno pluošto, kurį gamina vokiečių kompanija. Pieno pluoštas gaminamas iš pieno ir tai, anot kompanijos, leidžia panaudoti žaliavą, kuri būtų sunaikinta ar išpilama ūkiuose. Tam nereikia chemikalų ir rūbų gamybai sunaudojama kur kas mažiau vandens. Be to, pienas yra ekologiška žaliava. Iš pieno pagaminti drabužiai yra minkšti ir patogūs, palietus iš pieno pagamintą suknelę nesijaučia skirtumo ir atrodo, kad ji pagaminta iš įprastos tekstilės.

Be to, parodoje pristatytos naujausios aplinkai draugiškos technologijos, pavyzdžiui, rūbai, kurie valo užterštą orą ir turi filtravimo sistemą. Taip pat pristatyti rūbai, kurie keičia savo savybes priklausomai nuo oro sąlygų. Taigi galbūt ateityje turėsime mažiau rūbų, nes jie bus ilgaamžiškesni ir taip naudosime mažiau gamtos išteklių.

Taip pat parodoje pristatyti drabužiai, kurie turi navigacijos sistemą.

Pasivaikščioję po parodą lankytojai gali grįžti į praeitį. Viena parodos sekcija vadinasi „prisiminimai“. Joje demonstruojama, kaip seni drabužiai gali būti pritaikomi dabartiniame laikotarpyje ir kaip galime vėl juos panaudoti.

Paroda „Utopiniai kūnai“ („Utopian Bodies" - angl.) vyksta „Liljevalchs“ meno muziejuje, Stokholme, nuo rugsėjo 25 iki 2016 metų vasario 7 dienos.