Tyrimas atskleidė, jog per pastaruosius penkerius metus Švedijos gyventojų, kurie save laiko vegetarais, skaičius išaugo 4 proc. Iš visų apklaustųjų 6 proc. teigė esantys vegetarai, o dar 4 proc. sakė valgantys tik veganams tinkančius produktus (nevartoja jokių gyvulinės kilmės produktų – red. past.).
Citata
Didžioji dalis vegetarų Švedijoje yra 15-24 m. amžiaus jaunuoliai – jie sudaro 17 proc. visų mėsos nevalgančių gyventojų.

Tyrimas, kuriame iš viso dalyvavo 1000 šalies gyventojų, atliktas „Pollsters Demoskop“ „Švedijos gyvūnų teisių“ (Animal Rights Sweden, Djurens Rätt), didžiausios tokio tipo organizacijos visoje Skandinavijoje, užsakymu. 


„Žinoma, džiaugiamės, jog per praėjusį penkmetį skaičiai išaugo, bet iš tiesų būtume labiau nustebę, jeigu tokio pokyčio nebūtų“, - teigė „Švedijos gyvūnų teisių“ atstovė Gabriela Turneborg. Didžioji dalis vegetarų Švedijoje yra 15-24 m. amžiaus jaunuoliai – jie sudaro 17 proc. visų mėsos nevalgančių gyventojų.

Gyvūnų teises ginančios organizacijos atstovė pridūrė, jog vegetariško maisto paklausa didėjo tarp visų gyventojų. Kaip teigiama tyrime, 37 proc. respondentų, kurie yra ne vegetarai, sakė, jog per paskutinius metus jų susidomėjimas vegetariškais produktais išaugo.

Pasak G. Turneborg, daugelis Švedijos restoranų ir prekybos centrų, matydami išaugusį poreikį siūlo savo lankytojams ir pirkėjams vis daugiau vegetariškų ir veganiškų alternatyvų. Tyrimas taip pat parodė, jog daugiau švedų atsisakytų mėsos ir kitų gyvulinės kilmės produktų, jeigu tokių alternatyvų pasiūla dar labiau išaugtų.

Tyrime dalyvavę švedai taip pat teigė, jog didžiausią įtaką jų sprendimui maitintis vegetariškai ar veganiškai lemia rūpinimasis aplinka, asmeninė sveikata ir gyvūnų teisės.